Izabela – instigare la fărădelege

Devoțional zilnic 3 iunie 2019

N-a fost nimeni care să se fi vândut pentru ca să facă ce este rău înaintea Domnului, ca Ahab, pe care nevastă-sa Izabela îl aţâţă la aceasta. 1 Împărați 21:25

Procesul de înnoire poate atinge uneori dimensiuni periculoase.

Atunci când distruge valorile de neschimbat ale trecutului, înnoirea este un act de trădare de neiertat. Moştenirea spirituală autentică n-ar trebui să fie supusă niciodată demolării şi reconstrucţiei. Refacerea şi creşterea adevărată se construiesc numai pe temeliile străbune. Ceea ce se construieşte alături este ilegal şi dezastruos.

Ahab a fost un reformator orientat greşit. Schimbările şi restructurările făcute de el au marcat de fapt un regres dureros. Ahab a făcut inovaţii în structurile religioase ale poporului său, adoptând masiv idolatria. Schimbările de dragul schimbării promovate de Ahab au devenit ocazii de aur pentru Izabela, care a introdus oficial cultul păgân al lui Baal şi Astarteea. Sute de profeţi şi preoţi păgâni au fost acreditaţi şi susţinuţi din bugetul regal.

În timp ce Ahab este preocupat de înnoirea spirituală a poporului său, Izabela se transformă într-un mentor diabolic al acestor reforme. Nu este de mirare că, în scrierile cronicarului acelor vremi, faptele lui Ahab au fost descrise ca acte de vânzare josnică. Ceea ce Ahab considera un factor de progres şi prosperitate naţională s-a dovedit a fi calamitate de mari proporţii. Sursa acestui dezastru era chiar regina de provenienţă străină. Izabela şi-a pus la lucru toată influenţa de care era în stare pentru a-i inspira lui Ahab cele mai josnice proiecte.

Succesul la un pas de tine:

Identifică-ţi cu grijă izvoarele de inspiraţie, atunci când promovezi schimbarea. Fii conştient de riscurile schimbării de dragul schimbării!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro