Izvorul Puterii

Devoțional zilnic

Într-o seară, când Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp, a ridicat ochii, și s-a uitat; și iată că veneau niște cămile. – Geneza 24:63Iată un verset mai puțin amintit din viața lui Isaac. De fapt, prin comparație cu ceilalți patriarhi, nici Biblia nu vorbește prea mult despre Isaac. Însă în majoritatea ocaziilor în care vorbește, prezintă un erou al cărui caracter merită copiat. 

Deși versetul acesta prezintă un moment cheie din viața lui Isaac, prima întâlnire cu Rebeca, în el descoperim un lucru despre Isaac, care cu siguranță ne va provoca și pe noi. În el descoperim un obicei, care, cred eu, stă la baza puterii sale. Iată cum descrie Biblia momentul acela: “Într-o seară, când Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp, a ridicat ochii, și s-a uitat; și iată că veneau niște cămile.” Ai observat? Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp. Isaac medita și se ruga.

Eu sunt sigur că nu el a inventat meditația, ci mai degrabă învățase valoarea meditației de la tatăl său Avraam, care cu siguranță și-a îndrumat fiul spre cea mai importantă relație, relația cu Dumnezeu.

E clar că avea suficiente motive care să îl pună pe gânduri. Mama sa decedase. Eliezer plecase pentru a-i găsi o soție. Sigur ziua care trecuse prezentase suficiente provocări. Cert este un lucru, că își găsea liniștea și puterea de a merge mai departe în a sta de vorbă cu Dumnezeu. Poate despre oameni ca și Isaac vorbește Psalmul 1.

“Ferice de omul care… își găsește plăcerea în Legea Domnului, și zi și noapte cugetă la Legea Lui!” (Psalmul 1:1,2)

Tu ce faci atunci când treci prin necazuri, sau ai probleme. Ce faci atunci când ai bucuri de ceva? Ce faci când începi ziua și la sfârșitul ei? Sper că îți iei timp să stai de vorbă cu Dumnezeu. 

Nu știu când vei citi acest devoțional. Poate dimineață sau poate seara. Indiferent de oră, în această seară, defapt în fiecare seară, te invit să stai de vorbă mai mult cu Dumnezeu. Poate nu vei primi răspuns la ceea ce cauți imediat, dar sunt sigur că dacă o vei face, vei ajunge să te cunoști mai bine și cu timpul, vei ajunge să îți dai seama dacă viața ta merge în aceeași direcție cu Dumnezeu. Fă din a sta de vorbă cu Dumnezeu un obicei pe viață.
Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferinte

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit