Joshua

Devoțional femei 21 ianuarie 2018

Fraţii mei, luaţi ca pildă de suferinţă şi de răbdare pe prorocii care au vorbit în Numele Domnului. – Iacov 5:10

Frumosul nostru nepoţel Joshua s-a născut cu trăsături perfecte – şi cu o anomalie genetică, boala Hirschsprung (o afecţiune posibil letală a colonului). La câteva zile de la naştere, a trebuit să fie operat pentru a i se monta o stomă. Analizele de sânge au arătat prezenţa unei infecţii, ca urmare a unei scurgeri de secreţie, care necesita o altă intervenţie chirurgicală, pentru obturarea respectivului orificiu.

Am avut avantajul de a fi aproape de spitalul universitar unde era tratat Joshua şi unde a petrecut multe luni. Întreaga familie era în stare de şoc, iar familia fiicei noastre celei mici – inclusiv frăţiorul lui Joshua, cu doar 18 luni mai mare – era supusă unei presiuni imense. Părinţii lui Joshua stăteau la căpătâiul lui cu rândul. Trăiau sub presiunea psihică de a nu şti dacă îşi vor duce sau nu acasă preţiosul copilaş. Eu şi soţul meu ajutam stând cu fratele lui Joshua. Şi cu toţii aveam încrederea că se ocupau de el cei mai buni doctori. Familia, membrii bisericii locale şi prieteni de peste tot din lume se rugau pentru Joshua. Într-un timp scurt a devenit preferatul Secţiei de chirurgie pediatrică şi a învăţat să aibă răbdare chiar şi în timpul unor manevre neplăcute. În prezent, Joshua a suferit câteva operaţii care i-au salvat viaţa, inclusiv o operaţie de şapte ore, de extirpare a colonului. Un prieten de-al nostru, un doctor în medicină, ne-a spus că acei copii care au un început greu în viaţă devin mai rezistenţi şi deseori reuşesc mai bine în viaţă, pentru că au învăţat să lupte. Micul Joshua este un mare luptător şi poate că este semnificativ că numele lui înseamnă „Iehova este mântuire/salvare”.

Întrucât atât de mulţi oameni se roagă pentru Joshua, apare întrebarea: De ce Dumnezeu nu a răspuns la rugăciunile noastre cu un rezultat mai puţin radical? Nu ştiu. Eu doar mă încred în Dumnezeu că ştie El mai bine. Trebuie să am răbdare. Când va reveni Hristos, o să găsesc răspunsurile.

Fiica noastră şi soţul ei au dat dovadă de o putere incredibilă în această situaţie grea. Ei spun că, deşi Dumnezeu nu a făcut o minune cu starea fizică a lui Joshua, categoric face minuni în mintea lor şi cu puterea lor fizică. Dumnezeu i-a ajutat în această perioadă dificilă şi au simţit cum rugăciunile le dau aripi să se avânte în sus chiar şi în cea mai neagră noapte.

Fie ca experienţa lor să te încurajeze şi pe tine în greutăţile pe care le-ai putea avea, să îţi dea răbdare, putere, încredere şi aripi ale rugăciunii, care să te ajute să mergi mai departe chiar şi în cele mai întunecate nopţi.

Hannele Ottschofski

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro