La întâmplare?

Devoțional zilnice 24 aprilie 2018

Oamenii, din cele mai vechi timpuri au simțit nevoia de a cunoaște natura.
Astfel, egiptenii urmărind ritmicitatea în care se produceau revărsările Nilului, au ajuns cu timpul să le prevadă, folosindu-le în obținerea unor recolte mai bogate, prin irigații.

Locuitorii Babilonului făceau observații asupra naturii iar grecii au întocmit calendare în care erau înscrise perioadele favorabile navigației pe parcursul întregului an.

Arabii utilizau cu perspicacitate musonii în lungile lor călătorii între peninsula arabică și sudul continentului asiatic.

Observațiile continue pe care oamenii au început să le facă asupra naturii i-au dus la concluzia că în natură există legi care guvernează toate fenomenele și că ele nu se produc la întâmplare.

Amândoi știm că legile au fost puse de Dumnezeu astfel încât natura să ofere un cadru perfect pentru noi, oamenii.

Cu siguranță că pentru ziua de astăzi Dumnezeu are un plan atât pentru mine cât și pentru tine. Putem trăi această zi, cu folos, dacă ne stabilim un plan.

Ia-ți timp câteva minute și vezi dacă planul tău pentru astăzi, este unul după voia Tatălui Ceresc pentru că Domnul

„Ocrotește cărările neprihănirii, și păzește calea credincioșilor Lui.” Proverbe 2:8.

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro