La momentul ales de Dumnezeu

Devoțional zilnic 14 mai 2019

Taci înaintea Domnului şi nădăjduieşte în El. – Psalmii 37:7

Soţul meu tocmai fusese chemat să slujească în altă ţară. Eu trebuia să mă alătur lui în februarie 2016. El a plecat în luna ianuarie. Eram foarte nerăbdătoare să merg la el, dar mai erau multe lucruri de rezolvat. De fapt, aşteptam o hotărâre majoră din partea Serviciului de Imigrări şi nu eram sigură care avea să fie rezultatul. De multe ori aşa stau lucrurile în cazul permiselor de lucru, a documentelor pentru rezidenţă permanentă şi pentru cetăţenie. Trebuie să aştepţi până când Serviciul de Imigrări îţi face programare.

Îmi amintesc de dimineaţa în care a venit şefa mea la mine. A spus că trebuie să vorbim şi a mai adăugat: „Aş vrea să ştiu aproximativ cam pe când plănuieşti să pleci şi când va fi ultima zi de lucru.” Avea nevoie să ştie acest lucru pentru a căuta un înlocuitor pentru mine.

În acea dimineaţă m-am rugat înainte de a merge la lucru. Am hotărât să merg înainte prin credinţă şi i-am spus că urma să plec la sfârşitul lunii februarie. Nu eram sigură dacă făceam ceea ce este bine, dar ştiam că Dumnezeu, cumva, urma să mă ajute să izbutesc. După ce am ieşit din biroul ei, am spus doar atât: Asta este, Doamne. Acum totul este în mâna Ta. Te rog, ajută-mă să primesc scrisoarea de la Serviciul de Imigrări înainte de sfârşitul lunii viitoare. Am simţit pace, încrezându-mă în El că va rezolva şi cele mai mici detalii.

Ziua a trecut foarte repede, deoarece am fost foarte ocupată cu munca. Chiar uitasem de întâlnirea din acea dimineaţă şi de faptul că nu ştiam când urma să se ia o hotărâre la Serviciul de Imigrări. După ce am ajuns acasă în acea seară am verificat căsuţa poştală. Ce să vezi! Printre ultimele scrisori era un plic care îmi era adresat mie, din partea Serviciului de Imigrări. Având ochii aţintiţi asupra plicului, inima a început să bată cu putere în piept. În acel moment am ştiut că Dumnezeu răspunsese deja rugăciunii mele!

Există momente în viaţa noastră când vrem să îl grăbim pe Dumnezeu deoarece ne dorim ceva acum, si nu mâine, dar Dumnezeu ştie mai bine si ne oferă totul la timpul potrivit — nu neapărat când aşteptăm noi, ci când avem cea mai mare nevoie. El are o sincronizare perfectă — la fel ca în cazul Rahelei şi Sarei. Ele au primit primul lor născut atunci când Dumnezeu a considerat că era cel mai bine pentru ele. El va face acelaşi lucru şi pentru tine, cu bucurie. Doar trebuie să aştepţi răbdătoare şi El va acţiona în dreptul tău la timpul potrivit.


Judith M. Mwansa

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro