La pas cu Dumnezeu

Devoțional zilnic 24 iunie 2019

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

„Știu că tu ești un copil milos, îți este milă de animalele care suferă, de oamenii în vârstă. Ce mai știu despre tine este că îți place să te plimbi, să călătorești mult. Provocarea zilei de astăzi este de a umbla cu Dumnezeu, și nu oricum, ci smerit, adică nu tu în față și El alergând după tine.

Atunci când conduc un grup de copii pe munte, mi se întâmplă adesea să am conflicte cu cei care obosesc să meargă la pas cu colegii lor. Ei o iau în față crezând că ceilalți colegi merg prea încet. Vor să fie primii, mă depășesc, deși regulile sunt pentru toți aceleași, preferă să o ia înainte. Evident pierd cărarea. Apoi constat că lipsesc din grup, s-au rătăcit prin pădure, fiind nevoit să îi caut pentru a-i aduce teferi în tabără. După o astfel de întâmplare, învață lecția și sunt dispuși să respecte regulile, umblând smeriți, știind pe pielea lor ce înseamnă să nu asculți.

Astăzi, ia-o la pas cu Dumnezeu! Mergi după El! Știe cărarea și te conduce pe cel mai bun drum, chiar dacă ți se pare că viteza e prea mică pentru avântul și energia ta. Ai încredere în ritmul Său de mers!”

Marin Chirileanu, instructor de Exploratori Vatra Dornei

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro