La supărare

Devoțional zilnic 15 septembrie 2019

Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

„Calul este un mamifer ierbivor cu o memorie foarte bună, specialiștii spun că o memorie chiar mai bună decât a unui elefant. Este un animal inteligent și nu uită niciodată. Are noțiunea de om, prieten, dușman, dragoste, ură. Poate trăi în armonie, fiind un animal pașnic, dar cu anumiți cai nu se va înțelege niciodată. Calul are cei mai lungi ochi dintre mamifere, fiind poziționați pe părțile laterale ale capului, îi permite să vadă aproape tot de jur împrejur. Dinții unui cal cresc pe toată durata vieții sale, astfel se poate afla vârsta lui, numărând dinții. Calul recunoaște grajdurile în care a stat și le salută printr-un nechezat. Calul este un animal foarte curat. Nu va bea apă niciodată dintr-un recipient din care a băut un animal murdar. Poți să interacționezi cu un cal foarte ușor, manifestând iubire, el va simți și va răspunde. Un adevărat prieten, loial, plin de afecțiune și bunătate care nu se dresează folosind violența. Mulți oameni preferă compania acestui animal blând, iar copii adoră atât poneii cât și caii, singura diferență dintre un cal și un ponei fiind doar mărimea. Un cal, dacă se va supăra nu va necheza și nici nu va zgâria, precum o felină, ci doar își va schimba poziția urechilor.

Tu cum faci la supărare? Arunci cuvinte grele în jur, strigi și apoi îți pare rău pentru ce ai zis? Azi dacă vei fi provocat la ceartă, amintește-ți de noblețea calului. Învățând să îți controlezi vorbirea vei reuși să fii cap și nu coadă, stăpân și nu rob.”

Kristhine Chirileanu, Instructor de Exploratori Vatra Dornei

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro