Lasă-ti inima să strălucească!

Devoțional zilnic 19 februarie 2020

Căci Dumnezeu, care a zis: „Să lumineze lumina din întuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos. 2 Corinteni 4:6

Băieţilor mei le place să picteze, să coloreze şi să decupeze inimioare pentru mine. Majoritatea lucrărilor lor de artă redau activităţile lor exterioare preferate şi cât de mult o iubesc pe mami.

În timp ce scriu aceste rânduri, mă uit pe fereastră. Soarele străluceşte prin geam şi pot vedea tot felul de pete şi dâre pe sticlă, mici amprente pretutindeni pe sticla cândva curată. Încep să zâmbesc, pentru că mi-l amintesc pe scumpul meu Samuel lipindu-şi recent o lucrare pe geam, cu mâinile lui preţioase lucrând conştiincios ca inima decupată de el să fie expusă într-un loc în care să o văd. Primul gând care mi-a venit când m-am uitat pe geam a fost că e foarte murdar, dar, uitându-mă mai atent, am văzut în mijlocul amprentelor o formă curată de inimă. Lumina soarelui ce bate prin geam o face vizibilă, reamintindu-mi de dragostea preţioasă a fiului meu pentru mămica lui.

Nu face oare Dumnezeu acelaşi lucru cu fiecare dintre noi? Lucrează asupra noastră cu mâinile Sale valoroase şi pline de iubire, decupându-ne şi perfecţionându-ne. Da, am fost luaţi în vizor, lipiţi, murdăriţi, dar respiră adânc! Gândeşte-te la imaginea de ansamblu a vieţii tale. Când totul este zis şi făcut, ce vezi? O poţi vedea? Pătrunzând prin aparenta dezordine a vieţii noastre, iubirea lui Dumnezeu străluceşte prin noi, ca manifestare vizibilă pentru toată lumea.

Eu o văd. Şi sunt sigură că şi alţii o văd.

Dacă geamul meu nu ar fi fost acoperit de acele mici amprente, niciodată nu aş fi văzut acea inimă specială. Nu ar fi ieşit în evidenţă. Dumnezeu este minunat!

Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta! Îţi mulţumesc că, indiferent dacă par dezordonate şi pătate de grijile vieţii, vieţile noastre sunt mai mult decât atât! Noi suntem operele Tale de artă, mesajul Tău de dragoste pentru lumea din jurul nostru. Ajută-ne să nu ne concentrăm atenţia atât de mult pe pete încât să uităm să observăm frumuseţea dragostei Tale! Amin!


Tami Faudi

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro