Laudă-L! Laudă-L!

Devoțional de seară 3 iulie 2019

Te laudă popoarele, Dumnezeule, toate popoarele Te laudă. -Psalmii 67:3

Tatăl meu, la fel ca mulţi nemţi din vremurile de dinainte, a cântat la vioară. Mama mea, o bună italiancă, m-a pus să ascult cântăreţi de operă italieni de demult şi multe repertorii de muzică clasică la casetofonul nostru. Toată acea influenţă muzicală a avut un efect asupra mea. În loc să mă joc cu micile mele prietene, de obicei preferam să mă furişez şi să repet la cel mai apropiat pian pe care îl găseam. Am studiat pianul din clasa întâi până am absolvit Conservatorul, şaisprezece ani mai târziu. Deja era clar pentru mine, pianul şi muzica erau marea iubire a vieţii mele.

Vieţile noastre trebuie să îi dea slavă lui Dumnezeu. Îmi doream să devin pianistă pentru concerte, dar Dumnezeu dorea ca eu să fiu profesoară de pian şi misionară. El mi-a dăruit un soţ pianist, cu spiritul aventurii, şi, împreună cu cei doi băieţei ai noştri, El ne-a trimis peste hotare, intr-un câmp misionar din îndepărtata Asie! Dumnezeu avea nevoie de un medic şi de un muzician care să îl reprezinte acolo. El ne-a călăuzit şi ne-a ajutat să îl urmăm pe El şi să ne folosim talentele în acel loc îndepărtat pentru slava şi gloria Sa.

Am decis să dau lecţii de pian şi am început cu băieţii noştri. Membrii mai tineri din biserica proiectului nostru misionar s-au alăturat celor mai mari în a-L lăuda pe Domnul. Am organizat musicaluri speciale, servicii religioase şi servicii sociale, cunoscute ca Talent Nights (n.tr. Seara talentelor), ocazii în care se adunau toţi cei din zonă pentru părtăşie creştină. Eu cred că doar în cer vom afla care a fost adevăratul impact al slujirii noastre pentru Dumnezeu. Proiectul misionar muzical al familiei noastre a fost o experienţă de o viaţă. Fie că am cântat la pian, la armoniu sau la orgă cu băieţii care s-au alăturat cu baritonul, trombonul sau trompeta, am cântat şi am dat mărturie pentru slava Maestrului Muzician. Întotdeauna am fost pregătiţi să îl lăudăm pe Domnul. El a acceptat laudele noastre şi ne-a binecuvântat mai mult decât putem spune (vezi Marcu 10:29,30).

„Lăudaţi pe Domnul! Căci este frumos să lăudăm pe Dumnezeul nostru, căci este plăcut şi se cuvine să-L lăudăm” (Psalmii 147:1).

Vrei să îl lăudăm împreună pe El?


Marli Elizete Ritter-Hein

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro