Lecții de iubire de la Suzie Scumpica

DEVOTIONAL EXPLO 8 martie 2018

La naştere, în ziua când te-ai născut, buricul nu ţi s-a tăiat, n-ai fost scăldată în apă, ca să fii curăţită, nici n-ai fost frecată cu sare şi nici n-ai fost înfăşată în scutece. Ochiul nimănui nu s-a îndurat de tine ca să-ţi facă măcar unul din aceste lucruri din milă pentru tine, ci ai fost aruncată pe câmp, aşa de scârbă le era de tine în ziua naşterii tale. – Ezechiel 16:4,5

Nepoatei noastre dulci îi spunem Suzie Scumpica. Ce mai figură! Îi place să facă oamenii să zâmbească şi să râdă. Dar în prima zi a Şcolii biblice de vacanţă m-a făcut şi să plâng, înainte de începerea programului, am făcut turul bisericii noastre împreună cu nişte fetiţe. Când am ajuns la sala de traduceri, eu am intrat, iar fetele au continuat să mă asculte. La un moment dat, o femeie fără adăpost a intrat în biserică şi a înaintat pe culoar. După ce a trecut, fetele au început să se strâmbe. Şi la mine a ajuns duhoarea de urină şi transpiraţie lăsată în urmă de îmbrăcămintea femeii. Fetele au început să se miroasă, să vadă care dintre ele e sursa.

– Mirosul pe care îl simţiţi este de la femeia străzii, care nu are unde să facă baie. Ştiu că miroase urât, dar vă rog să nu vă strâmbaţi răutăcios, le-am sfătuit eu.

– Da, nu ar trebui să ne strâmbăm, pentru că şi ea este o persoană deosebită, chiar dacă miroase – m-a întrerupt şi completat Suzie.

După micul nostru tur, fetele s-au dus să se joace. Femeia a continuat să se învârtă pe lângă biserică. Vai de ea! Abia dacă puteam rezista un minut în apropierea ei. La un moment dat, fetele au trecut pe lângă ea şi fără îndoială că au tras pe nas o pală din mirosul care o învăluia. Dar Suzie s-a oprit brusc, s-a întors şi s-a apropiat ce femeie.

– Mă scuzaţi, doamnă! a început ea, la care eu şi femeia ne-am întors spre ea, eu întrebându-mă oare ce-o să-i spună; dar Suzie s-a uitat la femeie, a zâmbit şi a idăugat: Sunteţi frumoasă.

Ochii femeii s-au umplut de lacrimi.

– Vrei să mai spui o dată? a rugat-o femeia.

Suzie a repetat şi aşa m-a făcut să plâng în prima zi a Şcolii biblice de vacanţă.

O, Doamne, indiferent cât suntem de urât mirositoare, Tu tot ne găseşti atractive! ijută-ne să iubim aşa cum iubeşti Tu! Te rog, dă-ne inima Ta de iubire pentru alţii. Amin!

Sayuri Ruiz Rodriguez

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro