semneletimpului.ro

Liderul Bisericii Anglicane, îngrijorat de scăderea toleranţei faţă de minorităţi în Marea Britanie

Liderul Bisericii Anglicane, îngrijorat de scăderea toleranţei faţă de minorităţi în Marea Britanie

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la direcţia politică a Marii Britanii, într-un interviu pentru The Big Issue Magazine. De asemenea, Welby a atras atenţia asupra faptului că toleranţa populaţiei faţă de grupurile minoritare este în continuă scădere.

„Utilizarea băncii de alimente a crescut. S-a înregistrat și o creștere substanţială a numărului de clienţi ai asociaţiei caritabile Christians Against Poverty, specializată în consilierea persoanelor cu datorii. Grupurile minoritare, solicitanţii de azil, imigranţii au trecut prin momente foarte grele. Limbajul public a devenit mult mai veninos. A fost ucis un parlamentar. Nu spun că suntem într-o criză, spun doar că direcţia în care ne îndreptăm nu este cea pe care ne-o dorim”, a declarat arhiepiscopul Justin Welby, liderul Bisericii Anglicane.

Vorbind despre problema toleranţei din ce în ce mai scăzute a britanicilor cu privire la minorităţi și imigranţi, arhiepiscopul a încheiat interviul citând din 1 Ioan 4:18, „dragostea desăvârşită izgoneşte frica”.

Antisemitismul laburist

Nu este prima dată când Justin Welby își expune public părerea cu privire la politicienii britanici. Într-un interviu pentru BBC, arhiepiscopul a criticat faptul că Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, a refuzat să-și ceară scuze pentru nepedepsirea antisemitismului din interiorul propriului partid.

Deși Welby a afirmat că nu are nicio îndoială cu privire la ideologia antirasistă a Partidului Laburist, a declarat și că „rezolvarea problemelor intern nu este întotdeauna ideea cea mai bună. Doar a face lucrul corect nu este îndeajuns – oamenii trebuie să știe și să vadă că lucrurile chiar s-au schimbat”.

În același interviu, arhiepiscopul a menţionat că nu credea că în timpul alegerilor din 2019 se vor spune mai multe minciuni decât de obicei, liderii politici au acum o responsabilitate în plus — aceea de a reuni ce a divizat Brexitul.

Ce este Big Issue Magazine?

Big Issue Magazine este o revistă de stradă, care abordează subiecte precum situaţia precară a oamenilor fără adăpost, a imigranţilor și caută să îi ajute pe toţi aceștia să se integreze în societate. Fondată în 1991, revista este distribuită de oameni ai străzii sau de imigranţi fără drept de lucru full-time, oferindu-le astfel o sursă de venit.

În 2007, atunci când România și Bulgaria au intrat în Uniunea Europeană, imigranţii celor două ţări nu aveau drept de lucru decât în industria alimentară sau în agricultură; 30% dintre oamenii străzii erau de etnie romă și proveneau din România sau din Bulgaria. În 2012, un cetăţean român, distribuitor de Big Issue Magazine, a obţinut în instanţă dreptul de a primi ajutor pentru a-și cumpăra o locuinţă, iar revista a fost acuzată că facilitează migranţilor accesul pe piaţa muncii în Marea Britanie.