Logodnicul nostru, Isus

Devoțional zilnic 27 noiembrie 2019

Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu, și aveți credință în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. Ioan 14:1-3

În vechiul Israel (și nu numai), înainte de nuntă exista obiceiul ca tinerii să aibă un eveniment numit „logodnă”. Era momentul în care cei doi își exprimau foarte clar intenția și dragostea lor, familiile se împrieteneau și începeau planurile pentru nuntă, după care cei doi logodnici se „despărțeau” pentru aproximativ un an.

Era o perioadă în care se putea verifica dacă dragostea este reală și nu un foc de paie, era timpul în care băiatul construia prorpia casă pentru viitoarea lui familie iar ea, fata, pregătea îmbrăcăminte, lenjerii, covoare etc. pentru noua ei locuință.

Apoi venea nunta, acel eveniment mult așteptat de cei doi!

La fel se întâmplă și la scară mare cu nunta dintre Hristos și biserica Sa. După momentul în care a fost la noi și ne-a câștigat inima, Isus a plecat la Tatăl ca să ne pregătească o casă. Unii spun că nu va mai veni… Dar care logodnic ar renunța exact la evenimentul cel mai important pentru care se pregătește atâta timp: întâlnirea cu iubita lui soție?

Mie îmi este dor de Isus. Și abia aștept să fim acolo cu toții bucurându-ne de El și de tot ce a pregătit pentru noi!

Mihai Brașov, pastor Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro