Lucrând pentru alții

„Oricine primește pe acest copilaș, în numele Meu, pe Mine mă primește; și oricine Mă primește pe Mine primește pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Fiindcă cine este cel mai mic între voi toți acela este mare.” Luca 9:48
Benjamin Franklin (1706-1790) este una dintre cele mai cunoscute personalități din istoria Statelor Unite, fiind unul dintre Fondatorii Statelor Unite ale Americii. A fost diplomat, om de știință, inventator, filozof, profesor și om politic. A fost un om care a creat multe obiecte indispensabile astăzi, printre care se pot menționa ochelarii bifocali, soba Franklin și paratrăsnetul. A inventat și un dispozitiv prin care putea să măsoare distanța între două orașe și i-a uimit pe oamenii de știință din toată lumea cu experimentele sale din domeniul electricității.
Benjamin Franklin nu a avut realizări doar în domeniul științei sau al politicii ci, s-a implicat în mod deosebit și în viața societății în care trăia. A fost astfel fondatorul primului spital din Philadelphia, a pus bazele primei garnizoane de pompieri și a înființat prima bibliotecă din SUA. Nu întotdeauna a fost apreciat pentru ceea ce a făcut, nu întotdeauna a fost ocolit de necazuri sau dezamăgiri, dar asta nu l-a împiedicat să facă ceva pentru semenii lui.
Te provoc să faci și tu ceva pentru semenii tăi. Dumnezeu nu este interesat de vârsta oamenilor, iar în acest sens Biblia ne dă exemple de copii care au slujit. Privește la copilul Samuel, care a slujit la templu de la o vârstă fragedă și pe care Dumnezeu l-a ales ca profet. Privește la copilul David care a dat dovadă de o credință mai mare decât toată armata regelui Saul. Privește la tânărul Daniel și la prietenii lui, la roaba lui Naaman sau pur și simplu privește la copilul Isus. Nu lăsa să treacă o zi fără să le arăți celorlalți că ești un copil condus de Dumnezeu.
Provocare: dedică săptămâna următoare colegiilor care nu fac parte din grupul tău de prieteni. Încearcă să îi spui în fiecare zi unui coleg/colege o apreciere sau o încurajare.
Andrada Sîngeorzan, Mentor – Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro