LUMINA ÎN ÎNTUNERIC

Devoțional zilnic 28 iulie 2019

Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

Odată, un copil a fost întrebat ce anume luminează mai puternic? Soarele sau luna și stelele? Copilul a răspuns că luna și stelele deoarece ele luminează în timp ce este întuneric, în timp ce soarele luminează ziua, când este lumină. Deși pare doar o glumă, aceasta conține și un sâmbure de adevăr pentru că atunci când este întuneric, cea mai slabă luminiță se vede mult mai ușor. Stelele sunt pe cer și ziua, dar ele nu se văd de lumian orbitoare a soarelui. Dar când soarele apune, întunericul le scoate în evidență. 

Chiar dacă suntem mici și neînsemnați, dacă ne trăim credința, vom lumina ca niște stele în întuneric. Uneori o vorbă frumoasă spusă într-un moment de provocare, alteori un gest frumos sau o atitudine răbdătoare vor da mărturie că noi reflectăm lumina cerului. La fel ca luna, nu putem produce lumina dar putem s-o reflectăm pe aceea care vine de la Domnul Isus. Alege astăzi să strălucești prin felul tău de a fi, chiar dacă în jurul tău este întuneric.

Beniamin Anca, Pastor – Instructor Exploratori, Cluj – Napoca

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro