Mai întâi de toate

Devoțional zilnic 21 februarie 2020

Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” Luca 10:41,42

Am impresia că hainele murdare mereu umplu coşul de rufe. Praful se aşază pe mobilă, toaletele trebuie curăţate şi pardoselile trebuie frecate, iar toate acestea nu iau în calcul şi cursele pentru antrenamentele de fotbal, lecţiile de pian, programările la doctor şi alergăturile la cumpărături. Calendarul este plin şi pare copleşitor să încerci să găseşti timp pentru încă ceva. Unde se află timpul nostru cu Isus pe lista noastră de priorităţi?

În versetul din Scriptură destinat zilei de azi, Isus ne reaminteşte că folosim prea mult timp şi energie pentru lucruri de o importanţă limitată. În schimb, probabil ar trebui să privim cu alţi ochi felul în care ne petrecem timpul – cu nişte ochi care privesc lucrurile din perspectiva veşniciei. Monitorizează pentru o săptămână cum îţi petreci timpul. Ai putea fi surprins(ă). Cuvintele lui Isus „un singur lucru trebuie” ne fac să ne oprim şi să reflectăm. Cu privire la ce lucruri ne îngrijorăm? Ce ne ocupă timpul şi mintea? Ce putem schimba?

Este cumva momentul să facem ordine în casele noastre pentru a face loc timpului devoţional în familie? Copiii noştri vor creşte şi vor deveni tatăl sau mama pe care îl/o văd în propria casă. Gestionarea timpului şi stabilirea priorităţilor sunt deprinderi care trebuie transmise şi exemplificate copiilor noştri. Un început bun este punerea deoparte, zilnic, a unui timp pentru închinare în familie. Păstraţi-l ca pe un angajament sacru. Nu lăsaţi nimic altceva să dea la o parte acest timp, de parcă ar fi neimportant. Puneţi-vă casa în ordine!

Aşezaţi-vă în fiecare zi la picioarele lui Isus! Apoi, în procesul de stabilire corectă a priorităţilor, s-ar putea să descoperiţi că productivitatea, precum şi nivelul de energie de fapt vor creşte.

Doamne, ajută-mă să-mi stabilesc priorităţile după voia Ta! Mă rog ca grijile vieţii să nu mă distragă de la timpul de calitate petrecut cu Tine.


Claudio şi Pamela Consuegra

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro