Mai întâi de toate

Devoțional zilnic 20 iunie 2019

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Poate te gândești că ar fi bine să fii lăsat în pace. În fiecare zi, cei cu funcții importante ca: profesor, pastor și… părinte îți bruiază liniștea cu speech-uri moraliste. Te saturi să auzi aceleași repetiții. Știu. Am trecut și eu pe unde treci tu acuma. Nu te judec prietene. Ai dreptul să îți plângi neputința și să ceri liniștea. 

În orice zi, indiferent de ce vei face, vor exista mereu două categori de acte: cele pe care le vei face înainte de toate și restul. Adică, unele lucruri au întâietate și altele nu. Ei bine, Dumnezeu nu e ultimul și nici nu trebuie să-l pui ultimul. Nu știu cu ce te confrunți astăzi. Nu știu care vor fi provocările tale. Însă un lucru este cert: gândește-te mai întâi la Dumnezeu și când îți este greu: CAUTĂ-L. Foarte simplu, roagă-te și vei primi răspunsul.

Doru Parascineț, Director Tineret Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro