Mai lungă decât viața unei stele

Devoțional zilnic 29 iulie 2019

Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

Tuturor ne place să privim un cer înstelat într-o noapte senină și suntem fascinați de frumusețea stelelor când avem posibilitatea să le privim prin telescop sau să admirăm imagini cu detalii din Univers. 

Cu ochiul liber se pot observa, noaptea, până la 6000 de stele, iar printr-un telescop putem deja observa sute de mii de stele.  Stelele au mărimi, culori și străluciri diferite și se deplasează cu o viteză mare prin Univers. Strălucirea lor depinde de mai mulți factori (masă, compoziția chimică). 

Cea mai strălucitoare stea vizibilă cu ochiul liber este Sirius (gr. „luminos”). 

Durata de viață a stelelor este estimată la sute de mii sau milioane de ani. 

Biblia vorbește de cei înțelepți și de aceia care învață pe semenii lor să facă ceea ce este drept și îi compară cu stelele care strălucesc pentru veșnicie. Este planul lui Dumnezeu să răsplătească pe cei care aleg să facă ceea ce este drept, iar „cei neprihăniți vor străluci ca Soarele în Împărăția Tatălui lor” (Matei 13:43).

Alege astăzi să faci ceea ce este drept și să îi înveți și pe prietenii tăi dreptatea, iar în veșnicie, Dumnezeu te va face să strălucești asemenea minunatelor stele!

Și încă ceva, vorbește cu instructorul tău și propuneți-vă să parcurgeți cu grupa explo, în perioada următoare, specializarea Stele. Merită!

Teofil Brașov, pastor tineret Conferinta Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro