Mai mult decât un capăt de coardă

Devoțional zilnice 15 ianuarie 2019

Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

 
Îmi plac provocările și iubesc sporturile la înălțime. Fac des alpinism și fac escaladă pe diferite stânci. Am ajuns pe vârfuri muntoase precum Moldoveanu (2544m), Musala (2925m), Olimp (2918m), Mont Blanc (4810m) și alte vârfuri provocatoare. 

De fiecare dată am fost asigurat de o coardă specială și vă mărturisesc că nu am avut mari emoții și sunt conștient că mi-am pus viața și încrederea într-o bucată de sfoară. Unii pot spune că este inconștiență, să te încrezi doar într-o coardă, dar vă mărturisesc este o coardă foarte rezistentă. De pildă coarda pe care o folosesc poate susține o greutate de până la 24 KN adică 2440 kg; deci ai toate motivele să te simți în siguranță când ești asigurat de o astfel de coardă, nu? Așa-i că am o asigurare bună?

Însă prieteni, vreau să vă spun un secret, cunosc o asigurare care poate susține 
∞ KN. Această asigurare se numește Dumnezeu. Nu există situație sau înălțime la care să nu facă față. Dacă te încrezi în El, nu vei regreta niciodată.

De multe ori noi ne încredem într-un capăt de coardă mai mult decât în Dumnezeu. Te rog dragul meu tânăr, în dimineața asta, lasă asigurările tale și puneți viața în mâna lui Dumnezeu, este mai sigură decât orice coardă!
 

Claudiu Țepuș, pastor tineret Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro