Mâini

Devoțional zilnic

Apoi i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei. – Marcu 10:16

Îmi place foarte mult să hoinăresc. Când privesc la tot ce a creat Dumnezeu, inima mea cântă de bucurie şi mă simt liniştită. Pe fereastra mea pot vedea păsărele, mesteceni înalţi şi argintii, dealuri, munţi, apusuri şi stele. Cerul este întotdeauna diferit şi lumea este atât de frumoasă.

Dar uneori mă aflu în locuri de unde nu pot vedea pe fereastră sau sunt înconjurată de beton şi oţel. Atunci mă uit la mâinile mele. Le am întotdeauna cu mine şi de fiecare dată mă uimesc. Le folosesc tot timpul, fără să mă gândesc, şi uneori uit cât de minunate sunt până când mă tai sau mă rănesc la mâini sau îmi rup încheietura şi am nevoie de operaţie. Cu mâinile mele pot scrie felicitări, pot dactilografia la laptop, pot conduce maşina, pot coase, planta seminţe, pot împacheta cadouri, pot face curat în camere, pot atinge mâna cuiva, pot turna suc, pot mângâia faţa unui copil sau pot bandaja un genunchi rănit. Aproape toate lucrurile pe care îmi place să le fac depind de mâinile pe care Dumnezeu le-a creat. Mă rog ca niciodată să nu îmi pierd capacitatea de a le folosi.

Isus Şi-a folosit mâinile în fiecare zi. El Şi-a pus mâna vindecătoare pe trupurile suferinde, a frânt pâinea pentru a hrăni mulţimea flămândă, i-a ridicat pe oameni, i-a tinut strâns, a scris pe nisip, a îmbrăţişat copilaşii, a spălat picioarele obosite şi pline de răni, a transformat apa în vin şi i-a atins pe cei care nu puteau fi atinşi. Apoi, într-o zi, aceste mâini care au vindecat şi au răspândit binecuvântarea au fost legate. Acele mâini iubitoare care au vindecat şi au ajutat au fost străpunse cu cruzime de nişte cuie. Dar chiar şi acele mâini sângerânde şi suferinde au continuat să binecuvânteze, dându-ne darul iertării şi deschizând pentru noi uşa vieţii veşnice.

Dar mâinile tale? Pe o foaie desenează conturul mâinii tale. În interior poţi scrie tot ce poţi face cu mâinile tale, ca de exemplu să pregăteşti mâncarea, să scrii, să speli podeaua, să faci curat, să calci, să conduci maşina, să te joci, să lucrezi în grădină, să munceşti şi să te îmbraci. În interiorul celeilalte mâini scrie toate lucrurile prin care mâinile tale îi pot binecuvânta pe alţii: să scrii o felicitare, să faci o prăjitură, să aduni un buchet de flori din grădină, să împingi un scaun cu rotile, să coşi o fustiţă pentru o fetiţă din Africa, să croşetezi un fular pentru un om al străzii, să oferi cuiva bani etc.

Apoi împreunează-ţi mâinile şi roagă-te. Întoarce mâinile cu palmele în jos şi dă-I lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Apoi întoarce palmele în sus pentru a primi binecuvântările lui Dumnezeu.

Cum vor da mai departe mâinile tale dragostea lui Dumnezeu?


Karen Holford

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit