„Mâncând” pâinea vieții

Pe când mâncau ei, Isus a luat o pâine şi, după ce a binecuvântat, a frânt-o şi a dat-o ucenicilor zicând: ’Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu’. Matei 26:26

„EŞTI CEEA CE MĂNÂNCI” spune firma magazinului de alimente sănătoase din apropierea casei mele. Entuziaştii în ale sănătăţii, luând în serios acest slogan, născocesc uneori planuri inventive de dietă. Ei vorbesc despre o dietă „cu totul naturală”; o „dietă organică”; o „dietă de sucuri”. Există multe „diete” şi multe „cure”! Dar ştiaţi despre foarte recomandata dietă făcută chiar de Isus?

„Eu sunt Pâinea vieţii”, citează înregistrarea sacră, ca fiind cuvintele lui Isus. „Părinţii voştri au mâncat mană în pustie şi au murit” (Ioan 6:48-49). Dorind nespus ca fiecare ascultător să înţeleagă aceste cuvinte, Isus S-a întors iar şi iar la acest lucru: „Pâinea care se coboară din cer este de aşa fel, ca cineva să mănânce din ea şi să nu moară. Eu sunt Pâinea vie, care s-a pogorât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; şi pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu, pe care îl voi da pentru viaţa lumii” (versetele 50, 51).

Oricât de atent mi-aş supraveghea obiceiurile legate de mâncare (şi încerc să mănânc o hrană variată, preparată simplu), strămoşii mei spirituali o duceau mai bine. Ei au mâncat mană.

Şi au murit cu toţii.

Chiar mai mult, în acest timp, deseori le lipseau emoţiile pozitive, care să-i ducă la sănătate.

Prin contrast, Isus spune că cine mănâncă trupul Său şi bea sângele Său „trăieşte” în El, iar El trăieşte „în ei”.

Ba chiar mai mult: „Cine mănâncă pâinea aceasta va trăi în veac” (versetul 58).

Ce dietă! Poate fi şi dieta mea, dacă iau această făgăduinţă personal: „N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi” (Matei 9,13). „Veniţi la Mine, toţi cei …. împovăraţi” (Matei 11,28). „Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară” (Ioan 6,37).

Este încurajator să reflectăm că, atunci când „mâncăm trupul” pe această cale, Tatăl priveşte la noi şi-L vede pe Fiul Său. Pentru El, noi suntem un întreg, în acest sens şi în ochii Lui, noi suntem ceea ce mâncăm.

Invită-L pe Isus să trăiască în tine astăzi şi experimentează energia şi eficienţa, reînnoite.

Kenneth I. Burke

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro