Marele Artist

Devoțional zilnice 21 aprilie 2018

Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul. – Apocalipsa 21:19

Cu mişcări precise, artista curăţă cu peria şi cu glaspapirul urmele de ulei de in şi solvenţi de pe bucăţile de sticlă colorată de diverse forme de pe masa de lucru. Plumbul şi adezivul le ţin laolaltă. Săltă apoi cu grijă panoul greu şi-l ţinu perpendicular pe masă ca să îndepărteze şi ultimele fire de praf. Încordându-şi muşchii braţelor, îl ridică în dreptul ochilor şi-l ţinu aşa către fereastră, pe unde pătrund razele soarelui.

Lumina trecea prin opera ei încheiată şi iriza puzderia de culori pe care le-a folosit la acest tablou al revenirii lui Hristos. Tresăltă de bucurie în faţa acestei frumuseţi pe care nu putuse decât s-o anticipeze când se uita la mozaicul de pe masa întunecată.

În timp ce îşi contemplă opera, nu poate să nu compare procesul creaţiei cu lucrarea pe care Isus a făcut-o şi o mai face încă în viaţa ei. Ea se află pe masa de lucru a Marelui Artist de mulţi ani. A simţit ascuţişul cuţitului cu care El a tăiat şi a finisat fărâmele ei de viaţă ca să le poată monta în matriţa Lui desăvârşită. A simţit fierbinţeala adezivului cu care a fixat bine piesele laolaltă şi atingerea aspră a periei cu care a curăţat-o de impurităţi.

În timp ce-şi scrutează lucrarea, nu poate să nu-şi aducă aminte de promisiunile Marelui Artist de a veni ca să-Şi revendice opera în care a învestit atâta grijă şi dragoste şi ca să o ducă în casa Lui. Îi vin în minte cuvintele care descriu locul acesta unde urmează să fie aşezată. Zidurile sunt din iaspis. Sunt douăsprezece temelii, fiecare făcută dintr-o piatră preţioasă, iar lumina din interior străbate prin ele în nuanţe care-ţi taie respiraţia. Frumuseţe mai presus de orice imaginaţie! Apoi artista îşi dă seama că motivul pentru care Marele Artist lucrează cu atâta iscusinţă este faptul că El însuşi a stat odată pe masa de lucru. A suportat procesul de tăiere şi de ardere, chiar până la moarte. El ştie cum se poate realiza o capodoperă de o frumuseţe neîntrecută.

În timp ce se gândeşte la aceste lucruri, artista îşi simte sufletul răscolit şi se minunează câtă dragoste a pus Marele Artist în opera Sa.

O, Isuse, iartă-mă că mă împotrivesc uneori lucrării Tale. Îţi mulţumesc pentru dragostea şi răbdarea Ta. Amin!

Sylvia Stark

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro