Măreția

Devoțional zilnic 3 noiembrie 2019

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

Datorită cercului de prieteni ai tatălui meu care periodic se întâlneau și povesteau întâmplări pe care le-au trăit dar care mie mi se păreau din epoca de piatră, am rămas cu o mare pasiune pentru istorie. Una din lecțiile pe care le-am învățat din istorie este că nici un eveniment nu apare din întâmplare. Că totul este fie plănuit de Dumnezeu fie îngăduit de El. Bill Graham spunea că după atentatele din 11 septembrie 2001 lumea se întreba unde a fost Dumnezeu. Răspunsul lui era: „L-ați dat afară din școli, din instituțiile publice, din armată, din parlament și în general din majoritatea caselor și acum întrebați unde este?”

Dumnezeu te-a creat pentru măreție, nu pentru prosperitate sau pentru bucurii vremelnice. El vrea să desăvârșească această lucrare în tine. Toate imperfecțiunile tale sunt cunoscute de El și au rolul de a-ți forma caracterul. 

Ești singura persoană care îl poate împiedica pe Dumnezeu să aducă măreția în viața ta. Lasă-L să își desăvârșească lucrarea. Unele părți ale procesului pot fi dureroase dar sunt indispensabile pentru măreție.

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro