Maria – partea cea bună

Devoțional zilnic 28 august 2019

Ea avea o soră numită Maria, care s-a aşezat jos la picioarele Domnului şi asculta cuvintele Lui. Luca 10:39

Maria ştia să facă deosebire între lucrurile importante şi cele urgente. Ea ştia că, dacă faci mai întâi ceea ce este important, rezolvi foarte multe lucruri înainte de a deveni urgente. Ea ştia să facă fără grabă ceea ce era cu adevărat esenţial. În concluzie, s-a aşezat la picioarele lui Isus şi asculta cuvintele Lui.

Maria era concentrată la ceea ce spunea Isus şi nu era atentă la sunetul vaselor din bucătărie. Cu această ocazie de aur nu avea să se mai întâlnească niciodată. Fiecare fărâmă de timp şi de adevăr preţuia mai mult decât orice. Ea se străduia să cuprindă cu mintea şi să adune în inimă cât mai multe cuvinte de har venite de la Hristos.

Maria îşi exersa simţămintele de adoraţie şi supunere în timp ce Mântuitorul revărsa asupra ei comori nesecate ale ştiinţei sfinţilor. Sufletul ei era deschis şi primitor, iar viaţa ei era atinsă de unda vindecătoare şi transformatoare a Duhului Sfânt. Acesta era timpul creşterii spirituale, şi Maria se înălţa în credinţă deasupra celor trecătoare. Ea se gândea la cele de sus şi la cele veşnice.

Nu ştim exact care au fost ideile şi subiectele abordate în acea pledoarie a Mântuitorului pentru primatul lucrurilor spirituale, dar putem vedea în viaţa de mai târziu a Măriei rodul adevărurilor veşnice pe care ea le punea la suflet. Discernământul şi puterea de alegere a Măriei au funcţionat perfect şi ea a primit aprecierea lui Hristos.

Succesul la un pas de tine:

Fiecare alegere pe care o avem de făcut este o ocazie de a pune în balanţă valori diferite. Alege partea cea bună!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro