Masina de spălat vase

Devoțional zilnic

Păzeşte dar legile şi poruncile Lui, pe care ţi le dau azi, ca să fii fericit, tu şi copiii tăi după tine, şi să ai zile multe în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău pe vecie. – Deuteronomul 4:40

Pregătindu-ne să ne mutăm, m-am întrebat: Ce voi face cu maşina de spălat vase care este aproape nouă?

Imediat gândul mi-a fugit la Lindewe şi la soţul ei, o familie tânără de emigranţi din Zimbabwe, care tocmai se mutaseră în noua lor casă în Anglia. Ştiam că ar preţui un astfel de cadou, dar vor avea nevoie de instrucţiuni clare despre cum să o folosească.

Soţul meu le-a instalat maşina de spălat vase în timp ce eu le explicam cum să o folosească. „În partea aceasta va trebui să pui nişte sare şi să te asiguri că este plină.” Deşi Lindewe era foarte fericită de noua maşină de spălat vase, puteam să văd pe faţa ei dezorientarea în timp ce îi explicam. „Da, vei avea nevoie şi de pastile de detergent şi o soluţie pentru clătire”, am mai spus eu, arătându-i unde ar trebui puse fiecare. După ce i-am explicat din nou, a trebuit să îi demonstrez cum să folosească maşina de spălat vase.

„Urmează instrucţiunile şi nu vei da greş”, am spus eu, plecând cu zâmbetul pe buze.

Câteva zile mai târziu, Lindewe m-a sunat foarte speriată. „Maşina de spălat vase nu merge şi am spumă în toată bucătăria!” Am întrebat-o pe Lindewe ce a pus în maşina de spălat vase. „Detergent lichid”, a răspuns ea. Am râs în hohote. Nu urmase instrucţiunile!

Uneori, la fel facem şi noi cu Dumnezeu. El ne spune care sunt regulile, instrucţiunile şi poruncile din Cuvântul Său despre cum să trăim şi ce să facem pentru a avea o viaţă sănătoasă, productivă, deplină şi prosperă – o viaţă din belşug. Dar din cauză că Cuvântul lui Dumnezeu nu se potriveşte cu percepţia noastră despre ce este bine, logic sau ştiinţific, noi alegem să facem cum ştim noi. Uneori consecinţele propriilor noastre fapte sunt amuzante şi putem râde împreună cu familia sau prietenii. Dar alteori rezultatele pot fi tragice, aşa cum ne spune cel mai înţelept om de pe pământ: „Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte” (Proverbele 14:12).

Tată, dă-ne putere şi o inimă deschisă să urmăm întotdeauna calea Ta pentru că Tu ne iubeşti cu o iubire veşnică şi doreşti ce este mai bine pentru noi.


Luciile Fifield

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit