Maxi taxi și recunoștință

Devoțional zilnic 9 iulie 2019

Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10

Era în luna mai. O duceam pe viitoarea mea soție la serviciu. Rămăsesem ultimii în microbuz. Când să coborâm, vede un portofel și un Nokia 7+ între scaun și fereastră. Le luăm și coborâm înainte să se închidă ușile. Care crezi că ne-a fost primul gând? Să le returnăm.

Dar cum? Să mergem la bancă, mai bine nu; banca deschide abia mâine și el poate că deja le caută. Avea 2 carduri bancare. Pe ele un nume de bărbat. Îl chema Paul. Bani, vreo 300 RON, o nimica; poate erau ultimii bani până la sfârșitul lunii. L-am căutat după nume pe Facebook; i-am scris pe Messenger: nimic! După profil era născut în 1961. Telefonul avea un cod de 4 cifre. Cum să intru pe telefon? Ce cod o avea? Ai ghicit! Am tastat anul nașterii și am intrat! Am sunat din apeluri recente. Mi-a răspuns sora lui. S-a bucurat și a zis că vine într-o oră. Dar nouă ne-o da ceva, ca recunoștință, ne gândeam noi. A venit, i-am dat lucrurile fratelui și ne-a dat un mic semn de apreciere. Iese soția de la serviciu și zice: Mno, ce ți-a dat? Zic, nu știu, hai să vedem! Deschid punga: o sticlă de vin și o cutie cu bomboane. Draga mea, lasă că avem o răsplată, când va veni Isus. Mai apoi, ne-a scris și Paul pe Messenger și ne-a mulțumit. Ce zici? A meritat? Noi așa am învățat de la Isus, iar El ne poartă mereu de grijă. Ocazii apar mereu. Tu cum le folosești azi?

Florian Șerban, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro