Mergeți cu cei plini de har

O parte din inteligență s-a deteriorat, încât există doar două feluri de oameni pe lume: cei cu care ai merge și cei cu care nu ai face-o niciodată.

Oricât de simplu ar părea, ne ajută să ne alegem tovarăși pentru călătorie.

Există atât de multe suflete furioase, emanând egoism, scuipând răutate, care transformă o plimbare pe holul de la birou într-o călătorie de îngrijorare profundă și frică. Nu au răbdare cu noi, proștii; ei disprețuiesc iertarea păcatelor altora; cer dreptate, nu iubire. Și da, merg mereu singuri.

Dar sunt și alții, atinși de har, care respiră aerul mai curat al păcii. Cu ei, am merge în jurul lumii sau măcar de cinci ori în jurul blocului. Ei ascultă mai bine decât vorbesc. Sunt gata să vindece, înceți la a provoca, oferind siguranță persoanelor zdrobite și rănite. Și nu, nu merg niciodată singuri.

Harul ne învață cu cine să mergem, amintindu-ne că am fost cândva singuri, distruși și departe de Dumnezeu. Dar acum „nu mai sunteți nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sunteţi împreună-cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu” (Efes 2:19).

Am fost destinați să mergem cu alții. Alegeți-i pe cei care vă aduc bucurie.

Și rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 30 iulie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Mergeți cu cei plini de har apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro