Mesaj în hambar

Devoțional de seară

Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, şă fiţi tari în nădejde! – Romani 15:13

Locuim la o distanţă scurtă de la o autostradă mare dintre state. De-a lungul regiunii, după cum pot vedea şi călătorii de pe autostradă, sunt ferme care îmbogăţesc peisajul, facându-l pitoresc.

O fermă apropiată de autostradă mi-a sărit în ochi pentru că avea scris, pe două laturi ale unui hambar alb, aceste cuvinte cu litere mari, negre: „Keeshond pierdut.” Sub primul rând era un al doilea care spunea: „Recompensă”, urmată de un număr de telefon.

An după an, acel mesaj a fost lăsat pe cele două laturi ale hambarului, făcând vizibilă pierderea câinelui pentru călătorii care se mişcau în orice direcţie. Cu toate că primul rând a rămas neschimbat — „Keeshond pierdut”, al doilea rând a fost schimbat de la „Recompensă” la „Fermă,” iar numărul de telefon a fost acoperit cu vopsea. Mesajul hambarului poate fî citit acum: „Ferma Keesohn pierdut”.

Această familie de fermieri era atât de disperată să-şi găsească iubitul lor câine keeshond pierdut, încât au folosit orice metodă imaginabilă pentru a-l căuta. Nu ştiu dacă a fost găsit vreodată câinele lor, dar cu siguranţă că ei nu au renunţat la speranţă pentru mai mult de zece ani. Atunci ei şi-au onorat iubitul animal, numind ferma în memoria lui. Acea familie a făcut cel mai mare bine dintr-o situaţie tristă şi a transformat-o în ceva pozitiv. Ce credinţă trebuie să fi avut în a pune acel mesaj pe fermă!

Am eu acelaşi fel de credinţă care este dispusă să „posteze” mesajul lui Isus intr-un mod reliefat ca alţii să poată vedea? Folosesc eu metode extraordinare pentru a răspândi vestea bună a lui Isus călătorilor de pe autostrada vieţii? Poate că noi ar trebui să postăm un mesaj asemănător care să spună: „Planetă pierdută! Sună-L pe Isus! Mântuitorul nostru va răspunde apelului!”

Mesajul de pe hambar îmi aminteşte de mesajul Mântuitorului pentru noi — că şi atunci când suntem o oaie pierdută, bunul Păstor nu renunţă niciodată la căutare. Dar stai! Este mai mult!

Întocmai cum familia a făcut cel mai mare bine dintr-o situaţie rea, planeta noastră pierdută se va transforma într-o planetă răscumpărată, o planetă restaurată de către Creatorul şi Răscumpărătorul nostru. Numai El poate să înlocuiască semnul „Planeta pierdută” cu un semn nou: „Bun venit acasă!” Sunt sigură că va fi strategic plasat de-a lungul bulevardelor cerului. Şi ce sărbătoare de „bun venit” va fi aceea!


Ginger Bell

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit