Meseria de începător

Devoțional zilnic 7 noiembrie 2019

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

A început să smulgă iarba din varză, dar s-a plictisit. Era plictisitor. Mama lui tundea gazonul, iar el a insistat să-l lase pe el, că poate îi place și o să-l tundă pe tot. Dar după două-trei ture cu mașina de tuns iarbă, s-a plictisit. A văzut pe un om cântând așa de frumos la pian și s-a tot smiorcăit pe acasă ca să îi cumpere tata un pian. După câteva zile, îl certa mama să mai rupă pânzele de păianjen de pe la clape. Vara următoare văzu un băiat cântând la chitară, cu multe fete roind în jurul lui. Și-i cumpără tata și chitară. La al doilea acord i se păru că pur și simplu nu e pentru el. La fiecare oră de dirigenție venea tot cu alte planuri: medic, pilot, mecanic, inginer, tâmplar…

Într-o zi, se apucase acasă în atelierul tatălui să croiască o mobilă-ntreagă. Când veni tata acasă, mai să plângă: i-a tăiat cele mai bune scânduri iar acum nu mai erau bune la nimic. În urmă cu două luni a schimbat a treia facultate, „Nu se merită! Să fii inginer e greu. IT-ul e fain. Stai în casă, lucrezi din pat. Dar e plictisitor atâta informatică.” S-a hotărât: se face schior. Că oricum gheață e din belșug de când a înghețat anul. Și mama se întreabă: „Oare vara o să mai vină vreodată?”

Ionel Indricău – masterghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro