Mica – nebănuita pace

Devoțional zilnic 26 iunie 2019

El va fi pacea noastră! Când va veni asirianul în ţara noastră şi va pătrunde în palatele noastre, vom ridica împotriva lui şapte păstori şi opt căpetenii ale poporului. Mica 5:5

Ca să stai în faţa cruzilor asirieni cu păstori şi judecători de obşte pare un vis cu totul nerealist. În mod obişnuit, nu poţi apăra un palat fără armată şi muniţie de război. Dar atunci când Dumnezeu este luat în calcul, lucrurile se schimbă. Atunci când El garantează şi asigură pacea şi ocrotirea poporului Său, lucrurile stau cu totul altfel. Când Dumnezeu este de partea noastră şi când este chiar pacea noastră, vrăjmaşii nu mai sunt o ameninţare de care să ne temem.

Un mod foarte interesant în care intervine Dumnezeu este cel în care combatanţii sunt transformaţi în prieteni. Exemplul lui Iacov şi Esau la întâlnirea de la pârâul Iaboc este de la sine grăitor. Iacov se pregătea de confruntare, iar fratele său a fost convins de Dumnezeu să îl întâmpine ca frate şi prieten. Dumnezeu a dărâmat, cel puţin pentru un moment, zidul de despărţire, aducând pace. În aceste condiţii, cei şapte păstori şi cei opt bărbaţi de frunte ai poporului fac faţă foarte bine formalităţilor de întâmpinare şi protocol.

Expresia: „El va fi pacea noastră” pare să sugereze mai degrabă îndepărtarea stării de război decât răpunerea vrăjmaşilor. Imaginile profetice ale păcii eterne fac referire mai degrabă la nimicirea carelor de război decât la nimicirea vrăjmaşilor. Dumnezeu va nimici vrăjmăşia şi astfel va aduce pacea pe pământ.

Succesul la un pas de tine:

Modelul de mai sus poate fi o soluţie pentru unele stări de tensiune în care eşti implicat. Dumnezeu poate îndepărta vrajba, dacă este solicitat şi lăsat s-o facă!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro