Mical – un dram de prevedere

Devoțional zilnic 15 aprilie 2019

Ea l-a coborât pe fereastră şi David a plecat şi a fugit. Aşa a scăpat. 1 Samuel 19:12

Mical avea motive serioase să fie îngrijorată de soarta soţului ei. Ea cunoştea prea bine perfidia şi ura tatălui ei, aşa că a luat toate măsurile de prevedere pentru a-i salva viaţa lui David.

Probabil că asemenea fratelui ei Ionatan, Mical a descoperit la David o mulţime de motive de încântare şi apreciere, iar când acestea s-au combinat cu iubirea ei de tânără femeie, ataşamentul său faţă de David a devenit evident. Ea îl iubea cu adevărat pe acest bărbat puternic şi nobil, iar dorinţa tatălui ei de a-l elimina cu orice preţ nu putea avea întâietate faţă de preferinţele legitime ale sufletului ei. Astfel, Mical a acţionat în consecinţă.

Este posibil ca Mical să nu-i fi furnizat soţului ei toate detaliile şi dedesubturile complotului pus la cale de Saul, dar acţiunea de salvare imaginată de ea a fost luată în serios de David. Planul a reuşit şi viaţa lui a fost cruţată.

Pentru a obţine cele mai bune rezultate, nu este suficient să deţii mare informaţiile necesare. Dacă aceste date nu conduc la acţiunea care ne impune, ele pot deveni curând nefolositoare. Iar pe deasupra, prevederea este o măsură care se impune adesea pentru a preîntâmpina eşecul. Măsurile de siguranţă dovedesc un grad avansat de chibzuială şi dorinţă de protejare a valorilor în care investim timp, energie, resurse şi speranţă. Este posibil ca protecţia bunurilor să fie uneori destul de costisitoare, dar dacă sistemul funcţionează, vom constata curând că a meritat efortul. Mical putea să se felicite, deoarece promptitudinea acţiunii ei a salvat ce avea mai scump în viaţă.

Succesul la un pas de tine:

Ce măsuri de precauţie se impun pentru a-ţi proteja ce ai mai scump? Luptă să realizezi ceva, dar nu uita să şi aperi ce ai realizat!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro