Mici misionari

Devoțional zilnic 12 aprilie 2020

Și iată că Boaz a venit din Betleem, și a zis secerătorilor: „Domnul să fie cu voi!” Ei i-au răspuns: „Domnul să te binecuvinteze!” Rut 2:4

Tatăl nostru ceresc își dorește ca tot mai mulți să se alăture lucrării Lui, să crească numărul celor care au grijă de cei bolnavi și nevoiași. Poate totul ar fi altfel dacă am fi mai preocupați să le spunem și altora despre iubirea lui Isus și despre Revenirea Sa… Însă, de multe ori, se pune întrebarea: Cum am putea fi mai eficienți în salvarea celor din jur, a cunoscuților și prietenilor noștri? Cum am putea influența lumea să citească din Scriptură?

David avea 10 ani când a auzit prima dată despre misionari. Nu știa ce înseamnă acest cuvânt. S-a dus la mama lui și a întrebat-o. ”Mami, ce este un misionar?” Mama i-a spus că misionarii sunt femei care petrec mult timp împreună. A întrebat-o și pe bunica lui, sperând că ea știe mai bine. Bunica i-a spus că misionarii sunt oameni care trimit haine și alimente pentru cei nevoiași. David tot nu era lămurit.

S-a dus la pastorul bisericii. El i-a povestit despre apostolul Pavel care a fost primul misionar. Tot de la el a aflat și despre un explorator, David Livingstone care a fost și explorator și misionar. Pastorul i-a dat o carte despre acest misionar. Inima lui David era plină de bucurie că purta același nume cu al acestui explorator, care a descoperit cascada Victoria și care și-a folosit din plin puterea și cunoștințele pentru ca oamenii să îl cunoască cât mai bine pe Isus. La sfârșitul discuției, pastorul a luat o oglindă și a întors-o către David, spunaându-i: “Vezi? Acesta este un misionar!” David a rămas surprins, dar pastorul i-a explicat că Isus ne cere și nouă, chiar copii fiind, să îi facem ucenici și pe ceilalți oameni și să îi învățăm să păzească poruncile Lui. (Matei 28:29)

Din acea zi, David a înțeles ce înseamnă cuvântul „misionar” și că Dumnezeu așteaptă de la noi toți să fim „mici misionari”, ajutându-i pe cei din jur să Îl cunoască mai bine pe El.

Rugăciune:

Doamne, trimite cât mai mulți oameni pentru secerișul Tău!

Farkas Timea, Instructor licurici – Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro