Micuța Mare Carte

Devoțional zilnic 18 aprilie 2019

La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

Aveam 11 ani când am primit prima mea Biblie, micuță, verde, minunată. Cum aveam ocazia, citeam din ea cu mult drag.

În iureșul alergărilor zilnice, de multe ori uităm de micuța Carte. Dimineața ne grăbim să prindem autobuzul, să ajungem la școală, la cursuri, să mai și mâncăm ceva din mers. 

Totul este o alergare continuă…

Venim acasă, alte responsabilități, ceva treabă că doar trebuie să ne ajutam și părinții, multe teme, proiecte. Seara, puțină relaxare că doar nu o să muncim toată ziua. Îmi promit să citesc câteva versete înainte de culcare dar ochii mi se închid prea repede, nici pe Whatsapp nu am mai răspuns.

Maine dimineață sigur o să îmi fac timp, și o iau de la capăt. Dar se întâmplă să am nevoie de Tatăl Ceresc la un examen, o boală, pentru un prieten… și  TATA mă ia în brațe, e cu mine! Îi mulțumesc!

Mă uit la cărticica mea verde, uit de like-urile de la ultima postare… o aleg, e liniște în cameră, doar eu și Tata!  Și dacă mâine dimineață nu am timp, in drumul meu spre școală, în autobuz, deschid telefonul dar nu pe Instagram, ci am o aplicație nouă: „La început era Cuvântul…”!

Alina Mogheri, Instructor exploratori, Trans. Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro