Devoțional zilnic

Micuța Mare Carte

La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4

Aveam 11 ani când am primit prima mea Biblie, micuță, verde, minunată. Cum aveam ocazia, citeam din ea cu mult drag.

În iureșul alergărilor zilnice, de multe ori uităm de micuța Carte. Dimineața ne grăbim să prindem autobuzul, să ajungem la școală, la cursuri, să mai și mâncăm ceva din mers. 

Totul este o alergare continuă…

Venim acasă, alte responsabilități, ceva treabă că doar trebuie să ne ajutam și părinții, multe teme, proiecte. Seara, puțină relaxare că doar nu o să muncim toată ziua. Îmi promit să citesc câteva versete înainte de culcare dar ochii mi se închid prea repede, nici pe Whatsapp nu am mai răspuns.

Maine dimineață sigur o să îmi fac timp, și o iau de la capăt. Dar se întâmplă să am nevoie de Tatăl Ceresc la un examen, o boală, pentru un prieten… și  TATA mă ia în brațe, e cu mine! Îi mulțumesc!

Mă uit la cărticica mea verde, uit de like-urile de la ultima postare… o aleg, e liniște în cameră, doar eu și Tata!  Și dacă mâine dimineață nu am timp, in drumul meu spre școală, în autobuz, deschid telefonul dar nu pe Instagram, ci am o aplicație nouă: „La început era Cuvântul…”!

Alina Mogheri, Instructor exploratori, Trans. Sud