Minunea de la granița Ucrainei

100 de zile de rugaciune 2 februarie 2021

de Pavel Goia

Robert avea o firmă de construcții în Italia și a avut succes în multe privințe când vorbim de standardele omenești. Cu toate acestea, el avea o foame profundă în suflet de a umbla mai aproape de Dumnezeu și, printr-o serie de circumstanțe, a fost convins să-și părăsească slujba și să meargă în lucrare cu normă întreagă, având încredere că Dumnezeu va purta de grijă și va conduce.

După ce a petrecut un timp în Africa, într-o zi a simțit că trebuie să strângă provizii și să ajute săracii din Ucraina. Cu ajutorul prietenilor, a încărcat patru semiremorci cu haine și provizii. Știa că poate fi dificil să treci peste graniță, dar era entuziasmat și aștepta să vadă ce va face Dumnezeu.

Cu toate acestea, când au ajuns la graniță, grănicerii nu i-au lăsat să treacă. De fapt, li s-a spus că puteau trece granița doar cu două valize. Ce era în plus urma să fie taxat per kilogram. Bineînțeles că ar fi însemnat o mulțime de bani, pe care nu îi aveau, așa că aceasta nu era o opțiune. Gândindu-se că, poate, nu aveau suficientă credință, Robert și prietenii lui s-au dus și s-au rugat cu stăruință, totuși grănicerii nu i-au lăsat să treacă cu camioanele. În fiecare zi, răspunsul era mereu același.

În cele din urmă, descurajați, au renunțat și au descărcat cele patru semiremorci de haine și le-au dus într-un depozit. Apoi au contactat pe pastorul de la cea mai apropiată biserică din partea ucraineană a graniței și i-au spus că au adus provizii, dar nu le pot trece de frontieră, așa că i-au dat combinația și codurile de la depozit și s-au întors în Italia.

Entuziasmat, pastorul ucrainean a luat cu el șase bărbați pentru a merge la depozit și fiecare a încărcat două valize cu haine pe care le-a dus înapoi peste graniță. Încet, zi de zi au făcut aceeași călătorie, mutând lucrurile peste graniță pentru a le distribui celor nevoiași.

Nu a trecut mult timp până când grănicerul a început să-i întrebe ce fac. I-au spus că iau haine pentru a-i ajuta pe săraci. „Nimeni nu face astfel de lucruri pentru săraci. Nu poți fi serios!” a spus grănicerul în bătaie de joc. Dar ei au insistat că tocmai asta făceau.

Atunci el i-a provocat: „Dacă sunteți creștini, puteți demonstra că există un Dumnezeu?” Chiar atunci și acolo, pastorul și prietenii săi s-au așezat și i-au predat grănicerului un studiu biblic despre cele trei Persoane ale Dumnezeirii. A doua zi i-au predat un alt studiu biblic și au continuat astfel și în zilele următoare. În fiecare zi, timp de o lună întreagă, ei făceau un studiu biblic cu grănicerul atunci când treceau  granița.

În cele din urmă, la sfârșitul lunii, grănicerul a fost atât de convins încât a adunat pe ceilalți grăniceri (erau unsprezece) și l-a rugat pe pastor să predea același lecții colegilor săi. După încă o lună, aproape toți grănicerii au fost atât de convinși de adevăr încât au hotărât să fie botezați.

În acest moment, șeful serviciului vamal i-a spus pastorului: „Nu mai trebuie să duceți bagajele doar cu două valize odată. Puteți luați totul cu camioanele, iar noi nu vă vom taxa.”

Trecuseră câteva luni, dar Dumnezeu deschisese ușa, nu doar pentru pastorul ucrainean și pentru biserică, ci pentru cei de la graniță. Vă puteți imagina cât de surprins a fost Robert câteva luni mai târziu când a auzit ce făcuse Dumnezeu. În timp ce Dumnezeu nu răspunsese imediat rugăciunilor sale, chiar și așteptarea era un răspuns.

Uneori ne rugăm, ne rugăm și ne tot rugăm și totuși nu vedem un răspuns. Dar trebuie să avem încredere că Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile și va răspunde la timpul și modul hotărât de El, pentru slava Sa. Trebuie să învățăm să avem încredere în Dumnezeu și să credem, chiar dacă nu Îl vedem la lucru pe moment. Nici o rugăciune sinceră nu rămâne fără răspuns.

Pavel Goia este redactor al Ministry Magazine  și secretar asociat al Asociației pastorale a Conferinței Generale.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

30 ianuarie – 6 februarie 2021

  • Rugați-vă pentru cei care sunt puternic afectați de noile tulpini ale Corona Virusului. Rugați-vă pentru sănătate, vindecare și putere pentru cei care suferă.
  • Fiindcă trăim în astfel de vremuri tumultuoase, rugați-vă ca pacea lui Dumnezeu să ne umple inimile, în timp ce așteptăm cu nerăbdare împlinirea fericitei noastre speranțe!
  • Rugați-vă pentru Sabatul din 6 februarie 2021 dedicat programului „Mergi, spune lumii”, găzduit de departamentul Școala de Sabat și Lucrare Personală. Rugați-vă ca toți credincioșii să ia în serios lucrarea personală și să găsească modalități eficiente de a împărtăși dragostea lui Isus.
  • Rugați-vă pentru Ziua Mondială a Tineretului, care are loc pe 20 martie 2021. Rugați-vă ca mulți tineri să participe și vieți să fie schimbate pentru veșnicie

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Articolul Minunea de la granița Ucrainei apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro