Minunea de la miezul nopții

DEVOTIONAL EXPLO 10 martie 2018

De aceea vă spun că orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea. – Marcu 11:24

Pe 10 martie 2014, fetiţa mea a împlinit 15 luni. A fost nu doar o zi specială, ci şi ziua în care trebuia din nou vaccinată. La un moment dat mi-am dat seama că i-am rătăcit carnetul de vaccinare, pe care trebuia să îl duc la spital. L-am căutat reste tot, găsind doar lucrurile pe care le ţin împreună cu carnetul, nu şi carnetul.

În această dimineaţă am renunţat să îl mai caut, dar am reluat căutările când m-am întors de la serviciu. Neavând nicio idee pe unde ar putea fi, am început să mă agit, din cauza importanţei pe care i-o acorda spitalul acestui carnet. În plus, nu știam ca neglijenţa mea să ducă la neimunizarea copilului meu. Înainte să merg la culcare, am căutat câteva ore bune carnetul.

Brusc, în somn, mi-am adus aminte de lipsa carnetului. M-am trezit şi am înce-rut iar să îl caut, pe la ora 23. După 30 de minute mi-am dat seama că chiar trebuie să dorm, aşa că m-am întors în pat, fiindcă era evident că n-o să găsesc niciodată carnetul dacă mă chinui singură. Înainte să adorm mi-a trecut prin cap că aş putea să mă rog pentru orice şi să cred că Dumnezeu m-ar putea auzi. Aşa că I-am şoptit ui Dumnezeu această rugăciune: „Tu poţi să faci toate lucrurile. Te rog, ajută-mă să zisese carnetul de vaccinare al fetiţei mele!”

După 30 de minute, fratele meu a intrat în dormitor întinzându-mi documentul îndelung căutat. Mi-a explicat că îl găsise sub unul dintre fotoliile din sufragerie. Apropo, a fost singurul fotoliu pe care nu l-am dat la o parte în căutările mele. Uau, a rost minunea mea de la miezul nopţii!

În toată această experienţă, Dumnezeu încerca să îmi arate ceva, un lucru pe care l-am înţeles foarte bine a doua zi dimineaţa. S-a întâmplat când am deschis devoţionalul de femei şi am citit: „Minunea de la apus”, de Cheryl Henry-Aguilar. În acest text, Cheryl explica modul în care, în mod providenţial, a găsit pantoful fetiţei ei. Am înţeles că Dumnezeu încerca să îmi spună, aşa cum i-a spus şi lui Cheryl – şi cum ne spune tuturor, la un moment dat: „Îţi voi răspunde la rugăciune chiar dacă e vorba doar de nişte hârtii, cum ar fi, de exemplu, carnetul de vaccinuri.” Tu ce ai pierdut astăzi? Chiar şi din punct de vedere spiritual? Poate că pentru mulţii nu contează, dar pentru Dumnezeu contează. Spune-I despre nevoia ta de o minune. O să te ajute să găseşti ceea ce cauţi.

Mofoluke I. Akoja

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro