Minunea de la strângerea de fonduri

Devoțional zilnic

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; Înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

Toată săptămâna plouase torenţial şi în majoritatea zonelor din jur s-au produs inundaţii. Fermierii au pierdut culturi de milioane de dolari din cauza apei. În unele părţi din oraşele din împrejurimi au fost de asemenea inundaţii. Prognoza meteo anunţa în continuare vreme urâtă. Aceste veşti nu erau deloc bune pentru evenimentul meu de strângere de fonduri, o vânzare de vechituri şi peşte prăjit, programată pentru duminica următoare. Părea că totul va fi un eşec.

Am început să mă rog stăruitor pentru o minune. Toţi cei implicaţi în eveniment îmi sugerau să anulez. Sâmbătă seara, cei care se oferiseră voluntar să ajute la curăţarea peştelui nu au mai venit. În apropiere era o întâlnire de tineret şi am găsit acolo o soră care să mă ajute. Aşa că noi trei – bucătăreasa, sora de la întâlnirea de tineret şi eu – am curăţat tot peştele. Am reuşit să ne terminăm treaba în timp record şi cam pe la ora opt seara noi eram deja acasă. Acest lucru a fost o binecuvântare, deoarece dimineaţa următoare la ora cinci trebuia să fim în locul în care urma să aibă loc strângerea de ronduri, pentru a găti şi a pregăti talciocul, care urma să se deschidă la ora şapte. Totuşi, din cauza vremii, toţi se aşteptau ca evenimentul să fie anulat. Dar eu aşteptam şi mă rugam pentru o minune. L-am rugat stăruitor pe Dumnezeu să ţină ploaia până după talcioc, programat să se încheie la ora două după-amiaza.

Deşi Îl iubesc pe Dumnezeu, întotdeauna am simţit că ceva lipsea în relaţia mea cu El. Poate El avea să facă o minune pentru a-mi întări credinţa. Una dintre surorile cu care am vorbit despre această situaţie mi-a spus:

– Ar fi o mare minune să se oprească o aşa ploaie.

– Dumnezeul meu este un Dumnezeu mare, i-am răspuns eu.

Dimineaţa următoare, foarte devreme, am ajuns la locul respectiv. Înălţând rugăciuni, am început să despachetez cutiile cu lucruri pentru târg. Niciun strop de ploaie! Prognoza spunea că ploaia urma să apară după ora nouă. Am zâmbit ştiind ci Dumnezeul meu este un Dumnezeu mare şi că în acea zi urma să îmi primesc minunea. Orele au trecut şi cei din jur priveau neliniştiţi spre cer. Dar nu a căzut niciun strop de ploaie întreaga zi. Dumnezeul meu este un Dumnezeu minunat!

Evenimentul de strângere de fonduri a fost un succes. Domnul mă iubeşte şi nu Se uită la faţa omului, ci răspunde tuturor rugăciunilor conform cu voia Sa. Puneţi-vă încrederea în Dumnezeu! împreună cu El, nimic nu este imposibil!

Maureen Ferdinand

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit