Miriam/Maria

Devoțional zilnic

Atunci sora copilului a zis fetei lui Faraon: „Să mă duc să-ți chem o doică dintre femeile Evreilor, ca să-ți alăpteze copilul? ” „Du-te „, i-a răspuns fata lui Faraon. Și fata s-a dus și a chemat pe mama copilului. – Exodul 2:7

Știu din experiență ce înseamnă ca cineva să aibă grijă de frații mai mici. Am fost de toți cinci copii și am avut două surori și doi frați mai mici. Întotdeauna copilul cel mai mare împarte cu părinții povara purtării de grijă a celor mici.

În familia lui Amram și Iochebed se nasc trei copii: Miriam/ Maria, Aaron și Moise. Maria, văzând că rugile ei și ale părinților au fost ascultate de Dumnezeu și bebe Moise a fost salvat din apele Nilului, s-a îngrijit și de nevoia de hrană a frățiorului ei.

În cartea:”Patriarhi și profeți pag.239-240 scrie:”Maria urmărise pe ascuns orice mișcare; dându-și seama că pruncul este privit cu duioșie, îndrăzni să se apropie și, în cele din urmă, spuse:”Să mă duc să-ți chem o doică dintre femeile evreilor, ca să-ți alăpteze copilul?”

Și i s-a dat voie. Sora se grăbi să se duca la mama ei cu vestea fericită…. Dumnezeu ascultase rugăciunile mamei; credința ei fusese rasplătită.” Pentru reușita fiecărei zile e nevoie de rugăciune, studiu și credință. AMIN!

Ionel Moroșanu, Master Ghid – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit