Misty

Devoțional zilnice 8 mai 2018

Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită ca să ştiu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare. El îmi trezeşte în fiecare dimineaţă,El îmi trezeşte urechea să ascult cum ascultă nişte ucenici. Isaia 50:4

Alergam pe coridorul şcolii, pregătită să încep mai repede analizele de depistare a drogurilor în urină pentru şoferii autobuzelor şcolare. O tânără aştepta răbdătoare la uşa sălii unde adunam probele.

– Bună dimineaţa! Eşti pregătită să mergi la toaletă? am întrebat-o.

– Da, tocmai am băut o cola. O să încerc, mi-a răspuns ea.

Din nefericire, sucul nu i-a oferit hidratarea adecvată.

– Bea mai bine două sticle cu apă şi atunci o să poţi urina.

Răspunsul ei nu a fost favorabil, pentru că nu-i plăcea să bea apă. Misty mi-a povestit mai departe că suferise de o infecţie respiratorie şi că nu avea bani să meargă la doctor. Eu am încurajat-o şi am sfătuit-o să bea mai multă apă ca să combată infecţia, dar ea m-a întrerupt şi mi-a spus că era fumătoare. I-am vorbit atunci despre beneficiile renunţării la ţigări, însă a început să-mi expună motivele pentru care era stresată.

– Vă aduceţi aminte că, în urmă cu aproape un an, un tânăr şi-a înjunghiat mama şi a ucis-o? m-a întrebat ea. Era mătuşa mea. Eu am găsit-o moartă. Lacrimile i se prelingeau pe obraji în timp ce povestea.

– Toate astea îmi aduc aminte de abuzurile la care m-a supus tatăl meu. Cred că spiritul mătuşii mele încearcă să-mi spună ceva.

Rugându-mă pentru călăuzire divină, am asigurat-o că Dumnezeu este dispus să ne ajute dacă Îi cerem ajutorul. Am întrebat-o dacă ar vrea să ne rugăm împreună. A primit bucuroasă propunerea mea. Am prins-o de după umeri şi m-am rugat fierbinte ca Dumnezeu să o protejeze de atacurile lui Satana şi să-i dea toată puterea de care avea nevoie. Înainte să plece, mi-a mulţumit cu lacrimi pe obraji.

O analiză de rutină a fost ocazia în care Dumnezeu Şi-a împlinit promisiunea pe care mi-o dăduse în dimineaţa aceea în timpul devoţionalului personal, şi anume aceea că aveam „să ştiu să înviorez cu vorba” pe cel întristat şi să ofer încurajare. Dacă neglijăm să petrecem timp cu Dumnezeu în fiecare zi, s-ar putea să ratăm binecuvântarea de care avem nevoie pentru a-i ajuta pe cei care suferă şi care sunt în nevoie. Dacă ne luăm timp pentru El, ne va învăţa, ne va face în stare să-I auzim vocea şi ne va dărui o limbă iscusită.

Sandi B. Cook

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro