Mori de sete?

„Te voi vindeca şi îţi voi lega rănile”, zice Domnul. Ieremia 30:17

Când te gândeşti la vindecare, probabil că îţi vin în minte cuvintele „medicament”, „spitale”,„fizioterapie” şi „onorarii la doctor”. Dar, în multe cazuri, tratamentul poate fi la fel de aproape ca robinetul de la bucătărie – şi de regulă este gratis! Da, vorbesc despre apă.

În 1905, Ellen White scria: „În sănătate şi în boală, apa curată este una dintre cele mai alese binecuvântări ale cerului. Folosirea ei adecvată promovează sănătatea. Este băutura pe care Dumnezeu a oferit-o pentru astâmpărarea setei la oameni şi la animale. Băută din abundenţă, ea ajută la suplinirea nevoilor organismului şi asistă natura, ca să reziste bolii” (Dietă şi hrană, p. 369).

Dar problema este că mulţi dintre noi n-o bem, sau cel puţin nu bem destul. De fapt, corpul poate fi deshidratat în mod cronic şi să nu-ţi dai seama de aceasta pentru că nu ţi-e sete.

Dacă nu bei cel puţin şase – opt pahare pe zi, în funcţie de greutatea corpului tău, eşti deshidratat!

A rămâne deshidratat pentru lungi perioade de timp introduce multe indispoziţii fizice, care vor dispărea cu o cantitate adecvată de apă. Corpul tău are nevoie de apă, ca să prevină concentrarea prea mare a sângelui, ceea ce determină absorbţia de apă din celulele din jur. Când aceasta se întâmplă, simţi că ţi-e sete, şi foarte mulţi oameni şi-o astâmpără bând ceai, cafea sau băuturi răcoritoare. Dar acestea nu pot înlocui apa. De fapt, corpul tău are nevoie de şase-opt pahare de apă pe zi, pentru ca organele lui să poată lucra eficient.

Iată ce a spus Michael Peck despre avantajele celor care beau opt pahare de apă pe zi: „Când am început prima dată acest program, eram supraponderal, cu tensiune arterială crescută şi sufeream de astm şi de alergii, pe care le aveam din copilărie. Astăzi, am tensiunea arterială sub control… iar programul a redus frecvenţa problemelor legate de astm şi alergii la punctul în care practic nu mai există.”

Dumnezeu vrea să ne redea sănătatea. Bea din abundenţă din „medicamentul” pe care El l-a prevăzut şi vezi dacă nu simţi o diferenţă.

Nu aştepta să-ţi fie sete ca să bei apă pentru sănătatea ta fizică şi bea din Cuvântul lui Dumnezeu pentru sănătatea ta spirituală.

Jan W. Kuzma

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro