Moștenirea Domnului

Devoțional zilnice 15 decembrie 2018

lată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. – Psalmii 127:3

În fiecare zi când porneşti televizorul sau navighezi pe internet, afli ştiri groaznice despre impulsuri necontrolate ale unor oameni violenţi. În ultima decadă a crescut numărul omuciderilor, al sinuciderilor şi al violurilor despre care auzim la ştiri. Ziarele şi buletinele de ştiri propagă această realitate în faţa părinţilor care vor să ofere un mediu sănătos de dezvoltare pentru copiii lor. Trăim vremuri grele. Influenţele exterioare asupra copiilor noştri sunt mai puternice decât oricând înainte şi niciodată nu au existat atâtea locuri de distracţie, atâtea informaţii în mass-media şi atât de mulţi copii care petrec ore întregi pe internet sau uitându-se la programe TV inadecvate pentru ei.

E o provocare să creşti copii sănătoşi, liberi şi care să aibă succes în viaţă. Părinţii îşi ascund emoţiile, copiii îşi ascund lacrimile. Conform scriitorului Augusto Cury, copiii nu au nevoie de părinţi giganţi, ci de fiinţe umane care vorbesc pe limba lor şi care sunt în stare să le intre în inimă şi să le înţeleagă emoţiile.

Psihologul Daniel Goleman, care efectuează cercetări şi scrie despre inteligenţa emoţională, spune că generaţia actuală de părinţi trebuie să muncească din ce în ce mai mult ca să menţină un standard de viaţă mai bun decât cel al generaţiei părinţilor lor. Aceasta înseamnă că au mai puţin timp liber pentru copiii lor şi că respectivii copii trăiesc de obicei departe de rude, mai ales de bunici, şi nu se mai joacă afară. Stau închişi în apartamente şi case de teama violenţei. Şi rezultatul se vede: copii nervoşi, agitaţi, morocănoşi, agresivi şi deprimaţi. Poţi să pui capăt acestei situaţii cu copiii tăi? Poate că te simţi nesigură. Dar să ştii că nu eşti singură.

Îl ai pe Tatăl iubirii şi îndurării, care te poate ajuta. Caută îndrumare divină pentru a face faţă emoţiilor copilului tău şi a le canaliza spre o viaţă fericită. Fie ca Isus să locuiască în casa ta şi să îi poţi împărtăşi bucuriile şi îngrijorările pe care le ai! Mână în mână cu El, să te simţi în siguranţă în timp ce îi conduci pe copii de-a lungul căii celei bune!

Meibel Mello Guedes

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro