Motive de rugăciune 15 august

Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite. Romani 8:26  

Rugăciunea biblică biruitoare este produsă și făcută prin Duhul Sfânt. Biblia declară că El voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului..(1 Tim.2:4) Domnul caută pe cineva care să poată servi cauzei Sale, de aceea este scris în Ezechiel  22:30: Caut printre ei un om care să înalţe un zid şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea.. Atunci când găsește pe cineva, acest mijlocitor devine un canal. Duhul Sfânt va suspina prin acest credincios și va arunca valuri de lumină către păcătosul care se găsește în întuneric. Duhul Sfânt va încerca să convingă omul păcătos ca să se întoarcă către Isus Hristos. Familia noastră, copiii noștri, ființele care ne sunt aproape, dar și departe, nu vor putea să cunoască pe Isus dacă nu devenim un mijlocitor perseverent in rugăciune.

Azi să fim canale prin care Duhul Sfânt se va ruga prin noi pentru:

  1. cei bolnavi. Amintim pe Alma, tânăra de 16 ani, care este in tratament de chimioterapie, pe Florin – un tânăr care a fost diagnosticat zilele trecute cu cancer, pe Dana plecată în Italia pentru o operație complicata de cancer, pe o altă tânără, Denisa, diagnosticată cu cancer, pe Carmen diagnosticată cu cancer ovarian, pentru o viitoare mămică cu probleme la ținerea sarcinii, pentru Stelian operat de cancer. Domnul continuă să facă minuni cu viața lui. Pentru Alina, o tânără mămică cu tumoare malignă inoperabila, pentru Chris si diagnosticul pe care urmează să-l primească, pentru cei intubați in spitale la ATI.
  2. cei din familiile noastre care nu cunosc pe Hristos, ca Duhul Sfânt să le deschidă ochii la evanghelie.Menționăm aici pe Sorin care s-a îndepărtat de Dumnezeu, pe Iulian Popescu și cei doi copii ai lui Andrei și Emi.
  3. 5-7 persoane din anturajul nostru care vrem să vină la cunoștința adevărului.
  4. copiii și oamenii din India, Etiopia, Myanmar. Datorită unor situații tulburi pe care le traversează țările lor, mulți suferă, au probleme de sănătate legate de Covid, unora dintre ei le lipsește hrana zilnică pentru a supraviețui. Domnul să se îndure de fiecare!
  5. populatia civilă din Afganistan în aceste vremuri tulburi.

Să cerem lui Dumnezeu să ne mențină atenția trează in fiecare zi și în fiecare zi să ne aducă în minte orice persoană sau situație pentru care să ne rugăm. Amin!

Articolul Motive de rugăciune 15 august apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro