Motive de rugăciune 16 august

În clipa când se aducea jertfa de seară, prorocul Ilie s-a apropiat şi a zis: ‘Doamne Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Israel! Fă să se ştie astăzi că Tu eşti Dumnezeu în Israel, că eu sunt slujitorul Tău şi că toate aceste lucruri le-am făcut după porunca Ta. Ascultă-mă, Doamne, ascultă-mă, pentru ca să cunoască poporul acesta că Tu, Doamne, eşti adevăratul Dumnezeu, şi să le întorci astfel inima spre bine!” Atunci a căzut foc de la Domnul şi a mistuit arderea de tot, lemnele, pietrele şi pământul, şi a supt şi apa care era în şanţ. 1 Împăraţi 18:36-38.

Asigurarea lui Ilie venea din ascultarea absolută față de Dumnezeu. Primul pas  pe care și noi trebuie să-l  facem este pasul ascultării. Ilie se roagă după ce altarul a fost refăcut. De aici rezultă un principiu: că ascultarea noastră trebuie să fie așezată pe temelia crucii. Ilie se roagă în momentul când se prezenta jertfa de seară. Doar prin meritele lui Hristos rugăciunile noastre vor fi ascultate. Să ne rugăm să ne menținem pe terenul crucii, să trăim în sfințenie prin ascultare de poruncile Lui (1 Ioan 3:22). Aceasta va permite lui Dumnezeu să coboare foc din cer. Să ne rugăm să devenim mijlocitori asemenea lui Ilie și focul Său va consuma lemnul, pietrele și pământul și va aduce glorie lui Dumnezeu.

Iată motivele de rugăciune pentru azi:

  1. Pentru Centrele de Sănătate Herghelia și Podiș ca să fie adevărate oaze de sănătate și refacere, pentru cadrele medicale și întreg personalul, ca Domnul să binecuvânteze lucrarea lor, să răspundă nevoilor  celor care vin în centrele lor pentru refacere fizică, sufletească și spirituală.
  2. Pentru asociația „Ridică-te și umblă” Cei mai mulți din ei au diferite handicapuri care le produc multă suferință și durere. Să cerem ca Domnul să se atingă de fiecare, să le ofere mângâiere, credință, vindecare. Ne rugăm pentru noul proiect al asociației – un centru de întâlnire, pentru a găsi resursele umane și financiare care să concretizeze acest proiect frumos.
  3. Pentru cei bolnavi Pe lângă cazurile pentru care ne rugăm, adăugăm pe Claudette și Romeo Miandy (pastor adventist), aflați în spital și saturația in oxigen a diminuat mult. Din cazurile deja aflate pe lista noastră, mama de la ATI și familia ei au mare nevoie de sprijinul nostru în rugăciune. Fie ca intervenția Divină să fie văzută și în acest caz. Sunt încă multe cazuri de oameni care suferă de Covid în spitale la ATI. Să cerem intervenția marelui Medic, să le ofere alinare, vindecare și speranță în suflet.

O zi binecuvântată, să alegem azi Calea ascultării și supunerii față de voința Lui! Amin!

Articolul Motive de rugăciune 16 august apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro