Mușcat de șarpe

Devoțional zilnice 1 iulie 2018

Dacă ai fost mușcat de un șarpe nu te speria și nu te agita, nu sări, nu alerga fără rost.

Cineva să omoare șarpele – dacă se poate. Accidentatul va trebui să stea complet nemișcat. Aplică un bandaj strâns (însă nu garou) între locul mușcat și inimă, pornind mai departe de rană și înfășurând spre ea (trebuie să apară o strângere care să încetinească circulația sângelui, dar membrul nu trebuie să se înnegrească sau să se umfle). Este bine să speli zona mușcăturii cu apă rece (dar nu freca) şi să nu bei nimic.

Transportul la spital trebuie să se facă de urgență (împreună cu șarpele mort, dacă se poate, pentru ca doctorul să poată stabili ce venin acționează).

Oricum, totdeauna este mai ușor să prevenim cauza acestui fel de accidente, decât să luam măsuri de prim ajutor. De aceea, atunci când te afli într-o zonă unde pot fi șerpi: fă mult zgomot; poartă bocanci; lovește cu un băț înainte de a călca pe posibile culcușuri de șarpe; ai grijă pe ce pui mâna goală; nu te apropia de un șarpe până nu ești sigur că e mort (unii mimează excelent că ar fi morți).

Cea mai periculoasă este mușcătura de viperă, care este mortală în aproximativ 2-3 ore dacă nu se iau măsuri urgente. Viața celui mușcat de viperă depinde de rapiditatea cu care se acționează. Se poate apela cu succes la injecția cu serul antiviperin dacă aceasta există în dotare.

Biblia spune că:

”… șarpele cel vechi, numit Diavolul și Satana, acela care înșală întreaga lume.” Apocalipsa 12:9

Nu știm ce va fi în ziua aceasta în viața noastră, însă trebuie să fim conștienți că ispite vor veni. Dacă cumva ai fost ”mușcat” de păcat poți să ceri ca sângele Domnului Isus să te curețe de orice păcat:

”ei l-au biruit prin sângele Mielului.” Apocalipsa 12:11

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro