Născut biruitor

Devoțional zilnic

Pe când Iosua era lîngă Ierihon, a ridicat ochii, și S-a uitat. Și iată un om stătea în picioare înaintea lui, cu sabia scoasă din teacă în mână. Iosua S-a dus spre el, și i-a zis: „Ești dintre ai noștri sau dintre vrăjmașii noștri?” – Iosua 5:13

Iosua, după ce a făcut toate pregătirile pentru a doua zi, și-a luat un timp de meditație, se plimba pe lângă cetatea a cărei ziduri în curând urmau să cadă.

Când a deschis ochii după o scurtă sau lungă rugăciune cu Cel pe care L-a întâlnit de atâtea ori în nor, în fața lui un om cu sabia scoasă.

O primă învățătură valoroasă din acest verset este că din poziția întins nu poţi face mare lucru.

Atunci când stai întins, vrăjmașul nu are de a face cu tine.

Vântul nu atacă firul de iarbă amărât ci stejarii falnici de pe culme.

Vrei ca astăzi să faci lucruri mari? Atuncea ieși în față!

Insă înainte de a ieși în fața trebuie, la fel ca Iosua să îți iei timp pentru a medita.

În rugă să îți verși tot focul inimii în fața Celui care are nu doar o soluție ci cea mai bună soluție la problema ta.

Atunci când vei deschide ochii, vei constata că nu ești singur.

În fața ta nu orice soldat ci Căpetenia oștirilor cerești.

Şi nu oricum ci înarmat. Conștient de luptă în care suntem implicați, Iosua vrea să se asigure că este de partea bună.

Preocupat de această luptă, Iosua vede un posibil duşman în absolut oricine.

El știe că se afla, ca și tine dealtfel, pe un pământ străin.

Că lumea aceasta nu este a lui, că pe aici el este doar în trecere. Iosua însa îşi dorește mai mult decât orice victoria.

Și vrea victoria cu orice preț.

O vrea pentru el, pentru copiii lui Israel, pentru numele lui Dumnezeu. Îi sunt încă vii în minte cuvintele prietenului și mentorului său Moise:, Ce vor spune popoarele din jur dacă Tu îți vei părăsi poporul?

De aceea, după ce face totul, omenește vorbind, pentru ziua respectivă, se pregătește pentru a doua zi.

Interesant mod de a trăi, să te pregătești de o zi cu o seară înainte.

Vede mai apoi că, Dumnezeu dă biruința ca în somn, cum îți dă și pâinea, și viața, și…

Îți doresc o zi plină de victorii obținute cu Domnul, de Domnul pentru tine.:

Nu uita deci, să te asiguri mereu, pe cine ai în fața indiferent cât de bine e înarmat, cât de bine arată căci vrășmașul poate lua chiar chip de înger de lumină pentru a pierde, dacă se poate, chiar și pe cei aleși! Fii deci biruitor!

Găborean Alexandru, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit