Navă spaţială vs Nor de furtună

Devoțional zilnice 17 aprilie 2018

Ziua de astăzi ți se pare imposibilă ?
Îți propun următoarea comparație: o navă spaţială cântăreşte peste 2.000.000 de kilograme în momentul lansării, din care aproximativ 1.500.000 de kilograme cântăreşte doar combustibilul care este consumat în cele 8 minute şi jumătate până ajunge pe orbită.

Cât cântărește un nor de furtună (Cumulonimbus) ?

Ar trebui să fie destul de ușor, dacă el plutește pe cer.

Potrivit specialiștilor de la Centrul Național pentru Cercetări Atmosferice din Boulder, Colorado, un nor de furtună poate ajunge la greutatea de 1.200.000.000 de kilograme. Asta nu e nimic în comparație cu „greutatea” unui uragan.

Pentru lansarea unei rachete este nevoie de timp, munca unei echipe de câteva mii de specialiști și costuri de aproximativ 500.000.000 dolari.

Un nor de furtună se formează în cîteva ore cu ajutorul … soarelui, fără costuri.

Așa că ce este pentru mine sau pentru tine imposibil de realizat, la Dumnezeu totul este posibil.

Schimbă perspectiva !

Privește dincolo de aparențe, la rezultatul final pe care poți să-l atingi, cu siguranță, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Dacă astăzi, la un moment dat, „ți s-au înecat corăbiile”, repetă în gând următorul text:

„Pot TOTUL în Hristos care mă întărește.” Filipeni 4:13

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro