Neînfricații

Devoțional zilnic

Numai, nu vă răzvrătiți împotriva Domnului, și nu vă temeți de oamenii din țara aceea, căci îi vom mânca. Ei nu mai au niciun sprijin: Domnul este cu noi, nu vă temeți de ei!” – Numeri 14:9

Ți-a fost vreodată teamă de cineva? Dacă da, probabil că ai simțit inima bătându-ți mai tare, ai început să tremuri, să transpiri sau pur și simplu ai rămas blocat neștiind ce să spui sau ce să faci.

De foarte multe ori motivul temerii este lipsa de încredere și incertitudinea viitorului. Dar ce minunat că avem un Dumnezeu care ne cunoaște atât de bine și care a știut că în astfel de momente vom avea nevoie de o certitudine cu privire la viitor și de cineva pe care să ne putem baza. Biblia este plină de făgăduințe și Dumnezeu este bucuros când îi cerem să își împlinească promisiunile dovedind încredere în Cuvântul Său.

Poporul evreu își pierduse credința în Dumnezeu și în făgăduința acelei țări unde curge lapte și miere. Necredința i-a condus la pierderea speranței, pierderea speranței a atras după sine teama iar teama i-a făcut să nu mai gândească rațional și au ajuns să le fie frică mai mult de oameni decât de Dumnezeu.

Este posibil să apară și în viața ta probleme și să fii amenințat într-un fel sau altul. Nu trebuie să te descurajezi. Rămâi calm și plin de voie bună. Roagă-te pentru înțelepciunea de a rezolva problemele vieții cu tact, prevenind astfel pierderi și dezastre. Fă tot ceea ce poți pentru a avea bune rezultate. Domnul îți promite că este cu tine.

Paradoxal, dorința noastră de a nu mai simți alerta este de fapt ceea ce întreține frica.

Însă doar atunci când vom ajunge să înțelegem că stările de neliniște pot fi acceptate ca stări normale, naturale și sănătoase, vom putea sa ne controlăm temerile, ajungând la starea de echilibru, deoarece stresul indus de teamă produce adevărate ravagii în corp afectând sistemul imunitar. O teamă pe care reușim să o controlăm, adaugă energie și inspiră o încredere care va crește cu fiecare zi ce trece.

Cei care nu Îl cunosc pe Dumnezeu, în momentele grele „nu mai au nici un sprijin” dar tu, nu uita niciodată că atâta timp cât rămâi lângă El și te încrezi în făgăduințele Lui, nu ai de ce să te temi: Domnul este cu tine!

Diana Belean, Ghid – Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit