Nimic prea greu

Devoțional zilnic 11 aprilie 2019

Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda. 1 Corinteni 10:13

Te-ai gândit vreodată că laptele ambalat în cutii de carton, pe care îl cumpărăm din supermarket-uri, nu conține laptele unei singure văcuțe? Uneori o singură cutie de lapte conține lapte de la o sută de văcuțe sau chiar de la o fermă întreagă. De aceea, oamenii care locuiesc la țară, preferă să cumpere lapte de la vecinii care au câteva vaci: știu că este mai sănătos, și nu conține conservanți sau prafuri.

Tanti Luci era mândra proprietară a două văcuțe de rasă Holstein, o rasă foarte apreciată la noi în țară pentru laptele gustos pe care îl oferă. Aceasta locuia în Săpânțeni, un orășel de la poalele munților Gutâi, și vindea zilnic lapte familiilor din sat. Însă, în ciuda aparențelor, tanti Luci avea un secret bine ascuns: chiar dacă cele două vaci îi ofereau mult lapte, acesta nu era suficient pentru cererea de lapte din sat. Deci…ce credeți că făcea dumneaei ca să îi ajungă? După ce mulgea văcuțele, în butoiul cu lapte mai punea o sticlă de apă, care îl dilua. Însă nimenii nu știa lucrul acesta.

După o perioadă însă, tanti Luci a început să studieze Biblia. Cunoscându-l pe Dumnezeu, a realizat că trebuie să facă câteva schimbări în viața ei. Ghiciți cu ce a început? Cu laptele, bineînțeles! După câteva zile în care nu a mai diluat laptele, a început să primească aprecieri:

– Mătușă Luci, ai schimbat vacile?

– Nuu, le am tot pe acelea.

– Atunci ai mai pus ceva în lapte? Este mult mai bun și mai gustos decât era înainte!

– Nu am pus nimic nou, este același lapte.

– Hmmm…dar sigur ai schimbat ceva!

– Inima. Mi-am schimbat inima, spuse zâmbind tanti Luci.

Diana Gava, Colaborator Exploratori Maramureș

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro