Norii de tip Glory

Devoțional zilnice 5 iunie 2018

3

0

Norii „Morning Glory” apar pe cer sub formă de rulouri şi pot fi observaţi pe ţărmul nordic al Australiei, deasupra Germaniei, Americii Centrale, Canalului Englez şi deasupra regiunii estice a Rusiei.
Indiferent de denumire, norii reprezintă partea vizibilă a curentului de aer cald sau rece.

Deși nu avem posibilitatea să-L vedem în mod direct pe Dumnezeu, Îl putem reflecta zilnic prin tot ceea ce facem, asemenea norilor.

Mă rog pentru tine ca prin tot ceea ce vei face astăzi să-L reprezinți pe Dumnezeu la superlativ !

Asemenea norilor „Morning Glory” ce se pot întinde pe o distanţă de 1.000 de kilometri şi uneori există câte şapte, opt şiruri consecutive, îți doresc ca și viața ta să fie un șir nesfârșit de experiențe cu Dumnezeu, multiplicate în viețile din cercul tău de influență: acasă, la școală și chiar în timpul liber cu prietenii.

Deşi acest fenomen este studiat de mai bine de şaptezeci de ani, încă nu este pe deplin înţeles de specialiști.

Poate că nici tu nu-i înțelegi, acum, pe deplin pe părinții tăi, dar pot să-ți spun un singur lucru: că nimeni nu te iubește mai mult decât ei și că sunt gata de orice sacrificiu, ca ție să-ți fie bine.

“Copii, ascultați în Domnul de părinții voștri, căci este drept.” Efeseni 6:1.

Iar ascultarea aduce după sine … Viața Veșnică !

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

3

0

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro