Nu orice floare devine fruct

Devoțional zilnice 11 iulie 2018

„Faceţi dar roduri vrednice de pocăinţa voastră…” Luca 3:8

Cu toate că Dumnezeu a lăsat “… orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă…” ca să ne fie hrană, nu orice rod este comestibil, sau cel puţin nu, în anumite circumstanţe. Şi chiar dacă un singur exemplar de măr adult, poate face între 50.000 şi 100.000 de flori, nu toate florile devin mere. Florile nu pot fi fertilizate cu polen de la acelaşi copac. Pentru a fi şi mai complicat, o albină poate fertiliza o floare numai în 3-4 ore, timp în care floarea poate produce polen. O bună parte din flori vor cădea nefertilizate, pentru că nu au fost polenizate cu polen de la alt copac. Aşa că, la finalul perioadei de înflorire mai rămân în copac cel mult cinci la sută din flori, în stare să facă fructe.

Şi dintre fructe, nu toate vor ajunge la maturitate ci vor depinde de mulţi factori dintre care mai importanţi sunt factorii climatici că ploaia/secetă şi frigul/căldură.

Creşterea iniţială a unui măr se face prin diviziune celulară, apoi prin creşterea celulei. Aerul va spaţia celulele rezultând un măr matur. Dar nici acesta nu este bun de mâncat, până ce nu trece încă o lună, timp în care are nevoie ca să se coacă…

Şi astfel, la final, din cele câteva zeci de mii de flori, numai un număr mic ajung să fructifice şi să fie de folos efectiv. La fel cum din cele peste 7,6 miliarde de locuitori ai planetei (http://www.worldometers.info/ro/), numai o parte accepta harul lui Hristos. Numai o parte ţin legile Sale şi vor fi în împărăţia Sa. Noi suntem flori fertilizate sau nu?

Remus Ciutan, Director Exploratori, Conferința Transilvania Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro