Nu renunța!

Devoțional zilnic

Când își ridica Moise mâna, era mai tare Israel; și când își lăsa mână în jos, era mai tare Amalec. – Exodul 17:11

Încă de la începutul pasajului, Biblia ne relatează că Moise în organizarea luptei cere ajutorul tânărului Iosua.

Cât de important este pentru vârstnici implicarea tinerilor în programele bisericii și slujirea lor lui Dumnezeu?!

Dumnezeu știa că Moise, bătrân fiind, nu va putea sta cu mâinile ridicate până la sfârșitul luptei și trimite în ajutorul lui pe Aaron și pe Hur.

Dumnezeu așteaptă astăzi de la noi ca să facem partea lui Aaron și Hur, ajutând la susținerea mâinilor acelora care duc marea și greaua povară a lucrării lui Dumnezeu, la susținerea mâinilor ale văduvelor și ale orfanilor, a celor care trec printr-o criză financiară, a familiilor care sunt în pragul destrămării, a copiilor bolnavi sau a tinerilor care au ales să se îndepărteze de Dumnezeu.

În zilele din urmă, creștinii, nu vor duce lipsă de lupte grele, lupte care nu vor face decât să extenueze fizic și psihic.

Omul va fi atât de obosit din cauza lor, încât nu va mai vedea nici o scăpare iar durerea din inima lui va fi din ce în ce mai mare încât încetul cu încetul va lăsa mâinile în jos.

Dumnezeu nu te va lăsa niciodată să duci lupta de unul singur, El va fi mereu alături de tine indiferent cât de mare este lupta din viața ta.

Oricât de mare este durerea ta, oricât de mare este necazul tău sau oricât de obosit ai fi…nu renunța…nu lăsa mâinile în jos.

Dacă ai ajuns la capătul puterilor, cere-i lui Dumnezeu să îți mențină mâinile ridicate ca să îți salvezi căsnicia, cere-i lui Dumnezeu să îți mențină mâinile ridicate ca să îți salvezi copilul de la moarte, cere-i lui Dumnezeu să îți mențină mâinile ridicate ca să îți vezi copilul întors în biserică, cere-i lui Dumnezeu să îți mențină mâinile ridicate ca să te salvezi chiar pe tine…cere-i lui Dumnezeu să îți mențină mâinile ridicate….. “până la asfințitul soarelui”.

Domnul să ne dea putere să putem duce lupta până la capăt și “Cel ce va birui va fi îmbrăcat în haine albe. Nu îi voi șterge nicidecum numele din cartea vieții și voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu și înaintea îngerilor Lui.” Apocalipsa 3:5

“El va șterge orice lacrimă din ochii lor și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” Apocalipsa 21:3,4

Țenu Marian Georgel, Explorator – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit