Nu te îngrijora

Devoțional zilnic 8 decembrie 2019

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9

Se întâmplă uneori, ca privind foarte critic la propria persoană să concluzionăm că nu merităm dragostea lui Dumnezeu, să ne vedem mici și prea neînsemnați spre a fi în atenția cerului. Și ne îngrijorăm cu privire la asta și suferim și ne lăsăm măcinați de tot felul de sentimente.

 Cel mai bun apel „Nu te îngrijora!” a fost lansat de Serviciul Sănătăţii Publice din Statele Unite. Într-o declaraţie în care erau prezentate statistici cu privire la afecţiunile nervoase şi efectul negativ al îngrijorării asupra longevităţii, se spunea astfel: „Din câte se cunosc, nici o pasăre nu a căutat să construiască mai multe cuiburi decât vecina ei; nici o vulpe nu s-a agitat din cauză că nu are decât o singură vizuină în care să se ascundă; nici o veveriţă nu a murit de grija că nu ar fi strâns nuci suficiente pentru două ierni, nu doar pentru una şi nici un câine nu şi-a pierdut somnul din cauză că nu a strâns suficiente oase pentru la bătrâneţe.”

 Și, aș adăuga eu, nici-un om nu ar trebui să se îngrijoreze, deoarece mîntuirea, darul lui Dumnezeu ne-a fost oferit deja, la Golgota. Iar Dumnezeu nu-și ia niciodată darurile înapoi.

Daniel Mihăilă, pastor tineret, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro