Devoțional zilnic

Nu te îngrijora

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9

Se întâmplă uneori, ca privind foarte critic la propria persoană să concluzionăm că nu merităm dragostea lui Dumnezeu, să ne vedem mici și prea neînsemnați spre a fi în atenția cerului. Și ne îngrijorăm cu privire la asta și suferim și ne lăsăm măcinați de tot felul de sentimente.

 Cel mai bun apel „Nu te îngrijora!” a fost lansat de Serviciul Sănătăţii Publice din Statele Unite. Într-o declaraţie în care erau prezentate statistici cu privire la afecţiunile nervoase şi efectul negativ al îngrijorării asupra longevităţii, se spunea astfel: „Din câte se cunosc, nici o pasăre nu a căutat să construiască mai multe cuiburi decât vecina ei; nici o vulpe nu s-a agitat din cauză că nu are decât o singură vizuină în care să se ascundă; nici o veveriţă nu a murit de grija că nu ar fi strâns nuci suficiente pentru două ierni, nu doar pentru una şi nici un câine nu şi-a pierdut somnul din cauză că nu a strâns suficiente oase pentru la bătrâneţe.”

 Și, aș adăuga eu, nici-un om nu ar trebui să se îngrijoreze, deoarece mîntuirea, darul lui Dumnezeu ne-a fost oferit deja, la Golgota. Iar Dumnezeu nu-și ia niciodată darurile înapoi.

Daniel Mihăilă, pastor tineret, Conferința Muntenia